EXCLUSIV  De ce și unde a DISPĂRUT omul-cheie care îi însoțea mereu pe Arafat, Vela și Despescu

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Pe Bogdan Anicescu îl vedeam, în starea de urgență, la fiecare declarație a autorităților, acesta transformând cuvintele în limbaj mimico-gestual. 

Bogdan Anicescu, absolvent de Psihopedagogie Specială și interpret în limbaj mimico-gestual în cadrul Asociației Naționale a Surzilor din România (ANSR), se numără printre cei care și-au concentrat eforturile pe integrarea socială, profesională, educațională și culturală a persoanelor cu deficiențe de auz. A fost unul dintre cei mai urmăriți oameni în starea de urgență, când le-a transmis persoanelor cu deficiențe de auz deciziile luate de autorități în contextul gestionării pandemiei. 

Deoarece nu l-am mai văzut la declarațiile autorităților, în vară, DCNews a luat legătura cu Bogdan Anicescu, care a făcut următoarele precizări: „ANSR a solicitat, de la bun început, nu doar Ministerului Afacerilor Interne, ci si Administrației Prezidențiale, Ministerului Sănătății și celorlalte autorități asupra cărora se concentra atenția publicului în acel moment. Concret, am primit invitația de colaboare directă doar de la MAI. După ieșirea din starea de urgență și încetarea seriei de ordonanțe militare, centrul de greutate s-a mutat dinspre MAI spre alte autorități centrale, care, din păcate, nu au manifestat aceeași deschidere către interpretarea comunicatelor. Noi am continuat sa afirmăm că interpretarea trebuie să devină o normalitate la acest nivel!”

„Cu siguranță, se poate face mai mult și este și necesar, persoanele surde având dreptul să fie informate, indiferent dacă suntem sau nu în stare de urgență. De aceea noi reafirmăm importanța interpretării și atenționăm iar autoritățile cu privire la acest aspect. Au fost puse niște baze ale bunelor practici și demersurile trebuie continuate”, a subliniat atunci, pentru DCNews, Bogdan Anicescu.

Din vară și până în prezent, situația nu s-a schimbat, deși pericolul pandemiei nu a trecut, din contră. În schimb, Asociația Națională a Surzilor din România a început să publice filmulețe pe Facebook cu interpretările celor mai importante declarații și implicit decizii luate în contextul pandemiei, pentru a veni în ajutorul celor care au nevoie. 

Recent, Bogdan Anicescu a fost întrebat pe Facebook: „Nu mai participi fizic la ședințe?”

Iată și răspunsul acestuia: „Doar dacă autoritățile solicită interpret. Nu am participat în nume personal. Sperăm că se va relua această practică, noi am solicitat de la bun început. Până atunci, noi vom interpreta cât mai multe comunicate în acest fel.”

2. -imagine fara descriere- (anicescu_captura_facebook_90244700.JPG)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel