De ce oftează câinele tău

Cățel / Foto Pexels
Cățel / Foto Pexels

De ce oftează câinii?

La fel ca în cazul oamenilor, și câinii pot avea momente stresante pe parcursul unei zile. Oftatul este o formă de eliberare.

Este posibil ca acesta să ofteze înainte de somn sau atunci când îl ignori, dar nu e un semn de îngrijorare, ci mai degrabă un reminder că ar trebui să îl mângâi pe burtică și să vă bucurați împreună.

De ce câinele tău mănâncă iarbă

Unii câini mănâncă iarbă pentru a umple un gol în alimentația lor. „Dacă nu vă hrăniți câinele cu o dietă premium, este posibil să mănânce iarbă pentru a obține furaje suplimentare”, a spus dr. Jim Kennedy, un veterinar de la Greencross Vets Beenleigh.

Este posibil ca patrupedul vostru să mănânce iarbă pentru că, pur și simplu, se bucură de gustul sau textura sa. Aveți grijă însă ca acesta să nu mestece iarbă care a fost tratată cu pesticide sau substanțe chimice.

Nu toți câinii vomită după ce au mâncat iarbă, dar unii câini mănâncă iarbă pentru a se elibera de mâncarea care le supără stomacul. „Uneori, exact asta vrea câinele tău să facă - puiul se simte puțin rău și știe că, dacă mănâncă iarbă, i-ar putea cauza vărsături și o burtică mai liniștită”, a mai spus veterinarul, notează digi-animalworld.tv. De asemenea, dacă câinele tău stă închis toată ziua în curtea din spate, iarba poate deveni un mod de distragere.

Alimentele pe care trebuie să le excludeți de urgență din hrana câinilor

Pilotul Cezar Osiceanu a spus care sunt alimentele pe care ar trebui să nu le dăm niciodată câinelui. 

„Carnea de porc și mezelurile sunt total excluse din alimentația câinilor, deoarece salitra folosită la mezeluri este foarte toxică la câini. Ambele produc diaree și eczeme extrem de greu tratabile. Organele nu au decât extrem de puține proteine și fermentează foarte rapid. De aceea este interzisă folosirea lor în alimentația câinilor, în special a puilor și a câinilor în creștere sau convalescenți.

Fasolea și mazărea sunt dușmanii de moarte ai câinilor pentru că fermentația produsă este în 90% fatală acestora. Cartofii nu sunt digerați de către câini și produc și ei fermentație. Morcovul asigură necesarul de sodiu al câinilor și de aceea nu trebuie să punem sare în mâncarea lor nici măcar pentru gust.

Producătorii de hrană uscată pentru câini și pisici folosesc masiv sarea pentru că nu îi controlează nimeni. Sarea produce sete și animalul va bea multă apă. Apa va umflă în stomac produsul ingerat după modelul „biscuitele soldatului pe front” și astfel va crea o senzație de sațietate”, a precizat pilotul Cezar Osiceanu în exclusivitate pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel