De ce a anunțat Sorin Frunzăverde că vrea locul lui Emil Boc la conducerea PDL

sorin-frunzaverde
sorin-frunzaverde

Democrat-liberalul Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a anunţat sâmbătă că ar putea candida la şefia PDL, la congresul partidului din acest an. Declarația de intenție a fost făcută de Frunzăverde pentru Agerpres. Șeful CJ Caraș-Severin este considerat un dizident în PDL, partid cu o disciplină aproape militară.

El l-a criticat, în 31 mai 2010, pe primul ministru, deci indirect și pe Traian Băsescu, pentru că nu a discutat cu partidul măsurile de austeritate. În noiembrie 2010, Frunzăverde s-a lansat într-un rechizitoriu dur la adresa guvernului Boc, după schimbarea unor șefi ai Poliției instalați de Vasile Blaga.  Liderul democrat-liberal din Caraş Severin a  pledat pentru împăcarea cu PNL şi PSD și a a acuzat vrajba politică şi "statul poliţienesc", care ar fi sărăcit România.

O candidatură a lui Frunzăverde la conducerea PDL ar putea avea succes dacă este susținută și de alți grei ai partidului, pe modelul testat deja în PSD, unde Victor Ponta a primit sprijinul lui Iliescu, Mitrea sau Năstase. Astfel, pe lângă voturile tinerilor pesediști, el a beneficiat și de nemulțumirea exponenților altor generații față de mandatul lui Geoană.  Blaga, Videanu, dar și alți lideri marginalizați s-ar putea să-l atace pe Boc, prin intermediul lui Frunzăverde, în vreme ce alți lideri locali ar putea să considere că dezastrul de imagine în care se află partidul nu poate fi depășit fără un nou lider.

Anunțul candidaturii survine totuși prea devreme, expunându-l pe Frunzăverde la atacuri din partea presei portocalii, dacă lansarea s-a făcut  fără aprobarea Cotrocenilor. Un scenariu legat tocmai de aceste riscuri ar pune declarația lui Frunzăverde în legătură cu amenințările lansate de Băsescu de la tribuna APCE. La Strasbourg, șeful statului a spus că vor apărea surprize, în februarie, legate de lupta anticorupție. În cazul în care s-ar încerca decredibilizarea liderului CJ Caraș Severin, printr-o acțiune te telejustiție, acesta poate acum să acuze lovitura ca pe una de imagine, declanșată de intenția sa de a candida împotriva lui Boc, respectiv a lui Băsescu.

Frunzăverde a fost ministru al Apărării Naţionale în două rânduri, în perioada martie - decembrie 2000 şi octombrie 2006 - aprilie 2007. El a mai deţinut funcţia de ministru al Mediului în perioada decembrie 1997 - februarie 1998 şi funcţia de ministru al Turismului în perioada aprilie - decembrie 1998.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel