Daniel Savu: Ce a declarat Florian Coldea la audierea în Comisia SRI din Parlament, sub "jurământ"

Directorul interimar al SRI, Florian Coldea, a fost audiat, luni, în Comisia parlamentară de control al Serviciului. Daniel Savu, unul dintre membrii Comisiei de control a Serviciului Român de Informații, a dezvăluit ce răspunsuri a oferit Florian Coldea în timpuri audierii din Legislativ.

"Am să vă spun ce s-a declarat ieri la Comisie. (...)

Întrebându-l ieri pe generalul Coldea despre aceste afirmații ale dnei Udrea, care nu puteau fi probate altfel, dl General a spus: 'Pot să vă declar că în întreaga mea activitate nu am cerut niciodată vreo sumă de bani de la cineva și nici nu am intervenit - nu numai de la Cocoș, de la oricine'. Această afirmație sub prestare de jurământ făcută de generalul Coldea ieri putea fi contrazisă printr-o mărturie a lui Cocoș și îl prindeam cu minciuna pe Coldea. Foarte simplu!", a relatat Daniel Savu, în ediția de marți a emisiunii "La ordinea zilei", de la Antena 3.

Întrebat de ce spune că afirmațiile directorului SRI au fost făcute "sub jurământ", senatorul PSD a răspuns: "Pentru că tot ce este la Comisie este sub incidența secretului de stat și tot ce se afirmă acolo este opozabil în orice instanță".

Vezi și: Fost ofițer SRI: Bica, numită fără avizul Serviciului. Știau că are dosar la DNA

"L-ați întrebat dacă s-a întâlnit cu Dorin Cocoș vreodată sau dacă a intrat Dorin Cocoș în sediul SRI?", a mai fost chestionat Daniel Savu.

"Am întrebat. (...) Problema este următoarea: la această întrebare, dat fiind că dl Cocoș era într-un proces penal, dl Coldea a răspuns standard: 'Nici nu pot să vă infirm, nici nu pot să vă afirm'. Dar am tras concluzia și a recunoscut: 'Dar m-am întâlnit în diverse ocazii cu dl Cocoș, la protocoale, veneau în familie - Udrea și Cocoș - și am sesizat că doreau să intre în contact cu mine și să vorbim'. Dar asta se întâmplă foarte des cu foarte mulți oameni care vor să fie în preajma SRI, pentru a avea chiar infirmări sau confirmări dacă sunt urmăriți sau nu. Așa cred ei, că dacă cer să se ducă în sediul SRI și îi primește SRI, înseamnă că n-au nicio problemă. Este fals!", a răspuns fostul ofițer al Serviciului Român de Informații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel