Senatorul Daniel Savu: Alina Bica, numită la DIICOT fără avizul SRI. Serviciul știa că DNA o urmărește

Senatorul Daniel Savu, membru al Comisiei parlamentare de control al Serviciului Român de Informații, susține că serviciile secrete știau că Alina Bica este cercetată de procurorii DNA la momentul numirii acesteia la șefia DIICOT. Savu spune că această informație reiese din declarațiile făcute de directorul interimar al Serviciului, Florian Coldea, în cadrul audierilor din Comisia SRI.

"SRI știa că în anumite dosare ale DNA este lucrată dna Bica", a declarat Daniel Savu, luni seară, la Sinteza Zilei, precizând că nu s-a cerut avizul SRI când Alina Bica a fost numită la cârma direcției antimafie.

"Cei care au numit-o nu au cerut avizul SRI", a subliniat Daniel Savu, care a activat în cadrul SRI în anii '90.

"SRI știa că Alina Bica este urmărită de DNA în multe de dosare. SRI-ul dădea aceste informații Parchetelor și atât", a arătat senatorul.

Potrivit lui Savu, președintele Traian Băsescu putea cere un aviz al SRI despre activitatea infracțională a Alinei Bica, dar nu a făcut-o.

"Din ce spune dl Coldea, Băsescu nu a cerut avizul SRI", a mai afirmat Savu.

Savu a explicat că atunci când o persoană are calitatea de suspect într-un dosar instrumentat de DNA, beneficiarii informațiilor primesc date doar la cerere, unicul depozitar al informațiilor fiind Direcția Națională Anticorupție.. 

Întrebat dacă  SRI știa, la momentul numirii Alinei Bica la conducerea DIICOT, că aceasta este implicată în mafia retrocedărilor, Savu a răspuns: "Eu am înțeles că știa".

Informația a fost transmisă beneficiarului, adică DNA-ului, a subliniat Savu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel