Dani Mocanu, "pedepsit" cu munca la DSP sau Primărie. Manelistul, condamnat la 9 luni de închisoare

Foto: Facebook Dani Mocanu
Foto: Facebook Dani Mocanu

Dani Mocanu trebuie să facă muncă în folosul comunității. 

Manelistul Dani Mocanu a fost condamnat în luna aprilie 2021 de către magistrații de la Judecătoria Pitești, la închisoare pentru infracțiunea de incitare la ură sau discriminare din cauza melodiei „Curwa”. 

Judecătoria Pitești l-a condamnat pe manelist la șase luni de închisoare cu executare. Instanța obligă, de asemenea, platforma Youtube să înlăture videoclipul melodiei.

Mai mult, cântărețul a fost condamnat de o instanță la 9 luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost prins conducând mașina fără permis de trei ori în aceeași zi. Fapta a fost comisă anul trecut.

Astfel, manelistul va trebui să presteze muncă în folosul comunității timp de 90 de zile și se pare că o va face în cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș sau la Primăria Municipiului Pitești, potrivit wowbiz.ro.

În plus, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, Dani Mocanu va trebui să se prezinte la Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Argeș la termene prestabilite, să primească vizitele consilierului de probațiune, să comunice schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în decurs de 10 zile.

Vara trecută, pe 24.08.2020, manielistul a fost prins de poliție vara trecută conducând cu permisul suspendat prima dată la ora 04:00 dimineața, apoi la 16:00 și 16:44. Pentru prima ”abatere”, Mocanu a fost achitat, însă nu și pentru celalalte două.

Dani Mocanu, trimis în judecată în ianuarie 2020 pentru maneaua lansată

Amintim că Dani Mocanu a fost trimis în judecată în luna ianuarie anul trecut. Procurorii arătau că, „în data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură și discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări și a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului.”

În 2019, una dintre piesele sale a fost reclamată la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CND), pentru versurile instigatoare la violenţă asupra femeilor, pe motiv că reprezintă„discriminare pe criteriul sex şi instigare la violenţă şi are ca efect crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare şi ofensatoare la adresa femeilor, cu atât mai mult cu cât mesajele transmise prin versurile şi videoclipul melodiei „Curwa“ sunt din partea unui artist cunoscut publicului larg, care legitimează astfel şi încurajează atitudinile misogine.”

Ce a spus Dani Mocanu despre acuzație

"Știi ce se întâmplă? Tocmai ăsta e motivul pentru care am ales să intrăm în direct și să dezbatem subiectul ăsta. Sunt de acord ca atunci când cineva încalcă legea să plătească, pentru că e normal, dacă nu ar exista lege, ar exista sălbăticie.

Dar nu mi se pare corect în cazul meu. Atunci când încalci legea, plătești, dar când creezi o opera muzicală, când ești artist și asta ți-a fost dat de la Dumnezeu să faci pentru că asta e menirea ta să-ți câștigi pâinea…",  declara Dani Mocanu, la Antena Stars.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel