Curtea de Conturi acuză MS, dar Ritli Ladislau nu-şi trădează protejatul, pe Amorim Popa

amorin-popa
amorin-popa

Raportul Curţii de Conturi a dezvăluit numeroase nereguli în ministerul Sănătăţii, printre care şi la secţia de Diabet. DeCe News a făcut numeroase sesizări în legătură cu preşedintele Comisiei, Amorim Popa, dar nico autoritate nu s-a sesizat. Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladilslau, nu a anunţat nicio măsură după raportul Curţii de Conturi, fapt ce alimentează zvonul că el ar fi protectorul lui Popa.

Demisia lui Raed Arafat şi raportul Curţii de Conturi a atras din nou atenţia asupra Ministerului Sănătăţii. Neregulile rămase nesancţionate sunt greu de explicat, mai ales în acest context al unei demisii cum a fost cea a lui Arafat care a acuzat indirect Ministerul.

Amorim Popa a fost sponsorizat și a obținut contracte de cercetare de la mai multe companii farmaceutice, pe care însă nu le-a făcut publice. Conform legii , atât președinții cât și membrii Comisiilor de specialitate sunt obligați, în termen de 30 de zile de la numire, să întocmească și să depună declarația de interese. A trecut peste un an de l numirea lui Amorin Popa în funcția de președinte al Comisiei de Diabet, dar declarația de interese nu a apărut nici până astăzi pe site-ul Ministerului Sănătății.

În mod normal toate scandalurile în care a fost implicat Amorim Popa ar fi trebuit să ducă la o reacţie din partea ministrului Sănătăţii, dar aceasta nu a venit. Atât Ritli Ladislau, cât şi Amorim Popa sunt din Oradea, iar relaţiile lor sunt mult mai vechi decât ceea ce cunoaştem noi astăzi.

DeCe News a remis cereri oficiale atât către ANI, cât şi către Ministerul Sănătăţii, dar nicio instituţie nu a oferit vreun răspuns.

Citeşte şi:

Șeful comisiei de diabet, sponsorizat pe șest de firme care produc medicamente… antidiabetice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel