Cursurile sucursalei din Italia a Facultății de Medicină Galați, suspendate din cauza coronavirusului

Cursurile sucursalei din Italia a Facultății de Medicină și Farmacie din Galați au fost suspendate din cauza crizei provocate de coronavirus. Din același motiv, două târguri educaționale pregătite de universitatea gălățeană la Brăila și Buzău au fost amânate.

Sucursala din Sicilia a Facultății de Medicină din Galați, la care învață aproximativ 350 de italieni, a fost închisă de vineri. Reprezentanții Universității „Dunărea de Jos” (UDJ) spun că măsura luată la solicitarea părții italiene nu afectează instituția gălățeană.

„Există extensiunea din Italia a Facultății de Medicină. Este la Enna, în Sicilia, nu este o zonă afectată. Totuși, la solicitarea celor de acolo, s-a decis suspendarea cursurilor până pe 9 martie. Măsura a intrat în vigoare pe 27 februarie. În funcție de evoluția situației, data poate fi modificată. Avem 350 de studenți italieni la Enna. Nu afectează în nici un fel universitatea. Cursurile vor fi recuperate”, a explicat, pentru Mediafax, prorectorul UDJ Galați, Cezar Bichescu.

Persoane monitorizate

Toate persoanele care vin la Galați sau pleacă în străinătate sunt monitorizate de autoritățile medicale, spun reprezentanții UDJ Galați.

„Noi avem mai multe categorii de studenți. Este vorba despre străinii care vin pe cont propriu și studiază la universitate, ei se află în țară, și despre studenții români care pleacă sau urmează să plece în străinătate. Câțiva au fost în Italia, avem și o persoană venită dintr-o zonă afectată. Este și o studentă a universității gălățene din Republica Moldova, ea a venit din Italia și s-a dus direct acasă. Despre toate aceste situații, noi am informat Direcția de Sănătate Publică și Prefectura, toți sunt monitorizați”, a precizat Cezar Bichescu.

La Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați învață o studentă din China, care a fost introdusă în carantină în momentul în care a ajuns în România.

„Ea a venit din China, este singura noastră studentă din acea țară. Este bine, nu are probleme, dar când a venit în România am informat autoritățile, așa cum ni s-a solicitat. A fost luată cu o ambulanță și a stat 14 zile în carantină. A ieșit din carantină, este bine”, a declarat prodecanul Gina Necula.

De asemenea, din cauza suspiciunilor de coronavirus, universitatea gălățeană a amânat organizarea la Brăila și Buzău a două târguri educaționale.

„Universitatea Dunărea de Jos din Galați propune amânarea târgurilor educaționaledin județele Buzău și Brăila, programate să aibă loc în zilele de 28 februarie și 6 martie 2020, care urmează a fi reprogramate la o dată ce va fi anunțată ulterior, în funcție de decizia Ministerului Educației și Cercetării”, se arată într-un comunicat al Universității Dunărea de Jos din Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel