Curăță ușor vasele de reziduurile de aluat fără a contamina buretele de spălat: secretul gospodinelor a fost dezvăluit

Curăță ușor vasele de reziduurile de aluat fără a contamina buretele de spălat - secretul gospodinelor a fost dezvăluit. Sursa - Pexels
Curăță ușor vasele de reziduurile de aluat fără a contamina buretele de spălat - secretul gospodinelor a fost dezvăluit. Sursa - Pexels

Tuturor le place pizza delicioasă  sau prăjiturile savuroase, făcute acasă. Cu toate acestea, vasele murdare de aluat pot provoca dureri de cap oricărei gospodine.

Dacă ați încercat vreodată să curățați aluatul care s-a lipit de pereții vaselor, puteți înțelege supărarea gospodinelor. Aluatul înmuiat se lipește nu doar de mâini, ci și de buretele de vase, care după ce lai folosit la curățare vaselor, trebuie aruncat.

Copiii vor adora această înghețată de casă: rețeta ușoară din ingrediente naturale

Gospodinele cu experiență au găsit un truc pentru a atenua procesul neplăcut.

Vasele murdare de aluat nu trebuie să fie umplute cu apă clocotită. Spălați recipientele cu apă rece.

Aluatul lipicios se lipește mult mai puțin de ustensilele din plastic, de aceea alegeți vase din plastic n care îl veți frământa.

Chifteluțe savuroase fără carne și fără ouă: o rețetă din ingredientele disponibile în frigider

Încercați să adunați aluatul din bol cu ​​o spatulă de silicon, astfel recipientul va rămâne aproape curat înainte de spălare.

Înainte de a șterge vasele cu un burete și detergent de vase, curăță bine și telul cu care ați frământat aluatul. Astfel, buretele nu se va murdari și nu va trebui schimbat. 

 

BONUS. Prosoape moi și catifelate: doar dizolvă 100 grame din acest produs într-un litru de apă, iar rezultatul te va lăsa fără cuvinte 

 

Cel puțin zilnic, înlocuim prosopul din baie cu unul nou.  Cel folosit ajunge în coșul de rufe murdare. Pe termen lung, de la spălarea zilnică, prosoapele noastre devin aspre la atingere.

Dar, cu ajutorul unui produs din cămară, putem face ca prosoapele noastre să fie din nou moi și plăcute la atingere.

Un remediu natural, folosirea și la curățarea casei, ne vine în ajutor. Așa că vei avea cele mai moi și catifelate prosoape.

Părul este mai strălucitor, dacă este spălat cu bere. Zece utilizări alternative ale acestei băuturi celebre

Trebuie să dizolvi 100 grame din acest ingredient într-un litru de apă și prosoapele tale vor fi moi. 

Soluția nu este balsamul obișnuit care, pe termen lung, ajunge de fapt să deterioreze țesăturile. Mai degrabă, vom folosi un remediu foarte simplu al bunicii. De ce ingredient avem nevoie? Acesta este acidul citric. Doar trebuie să înmuiați prosoapele într-o soluție cu acid citric și apă.


Ți-au rămas niște albușuri de la o rețetă? Prepară un detergent ecologic: noi îi spune cum

În acest scop, vor fi suficiente 100 g de acid citric dizolvat în 1 litru de apă. Se amestecă cele două substanțe și  se înmoaie prosoapele,  care se lasă la macerat aproximativ 30 de minute. După ce timpul a expirat, doar stoarceți ușor prosoapele și spălați-le clasic în mașina de spălat. Rezultatul final te va lăsa fără cuvinte. Prosoapele tale vor fi curate, parfumate și super moi.

BONUS. Nu aruncați sâmburii de caise: folosiți-i pentru a evita risipa și a economisi banii  

 

Caisele sunt unele dintre cele mai apreciate fructe de la noi, cu un gust deosebit, dulce-acrișor și foarte aromate. Aceste fructe au multe beneficii pentru sănătate și sunt folosite în numeroase rețete culinare. Dar știați că sâmburii caiselor nu trebuie aruncați, ci folosiți cu succes în casă.

Adunați sâmburi de caise și folosiți-i astfel pentru a evita risipa și a economisi bani. Ceea ce mulți nu-și imaginează este că și sâmburii de caise pot fi folosiți pentru a rezolva o problemă enervantă cu care trebuie să uneori ne confruntăm. Să aflăm ce este și cum să procedăm.

Turnați vinul rămas într-un borcan și acoperiți-l cu o folie de plastic: cea mai neplăcută problemă a verii va rămâne amintire

Dulapurile și sertarele tale miros a umezeală? Îți impregnează și hainele cu un miros neplăcut? Ei bine, sâmburi de caise ne vin în ajutor! Procedura este foarte simplă: după curățarea caiselor, spălați cu grijă sâmburii, eliminând eventualele reziduuri de pulpă. 

Acum haideți să-i punem într-o pungă de pânză după ce i-am uscat. Punga trebuie sigilată  și pusă în  dulapuri și sertare. Mirosul intens al sâmburilor îl va absorbi și acoperi pe cel umed și închis, oferind hainelor noastre o prospețime extraordinară!

Elimină petele galbene de pe obiectele sanitare: zece picături din acest produs sunt suficiente

Vă sfătuim să înlocuiți sâmburii o dată la două-trei zile. Dar este important de reținut este că sâmburii trebuie curățați foarte bine înainte de a putea fi folosiți în acest mod foarte inteligent

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel