​​Cuptorul cu microunde miroase urât? Scapă de problemă cu aceste mijloace 

​​Cuptorul cu microunde miroase urât? Scapă de  problema cu aceste mijloace. Sursa - pexles.com.
​​Cuptorul cu microunde miroase urât? Scapă de problema cu aceste mijloace. Sursa - pexles.com.

Cuptorul cu microunde poate mirosi urât din mai multe motive.

Dacă cuptorul cu microunde este pătruns de mirosurile alimentelor care sunt încălzite, este suficient să pui o farfurie cu bicarbonat de sodiu pentru câteva ore. Nu trebuie să pornești aparatul electrocasnic.

În cazul în care mirosul urât a apărut după ce mâncarea încălzită a ars, încearcă să scapi de acest miros cu suc de lămâie.

Stoarce zeama într-un bol și adaugă un pahar cu apă. Pune bolul în cuptorul cu microunde și pornește-l la putere maximă pentru 3 minute.

Supă delicioasă de legume: este sățioasă și se face rapid. O porție are doar 210 calorii

În locul sucului de lămâie, poți folosi coji de citrice. Pune cojile de portocale, lămâie sau lime într-un bol cu apă. Bolul se pune în cuptor. Pornește-l la putere maximă pentru 3 minute. Apoi șterge interiorul cu o cârpă curată.

De asemenea, poți spăla interiorul cuptorului cu microunde cu un amestec de apă și detergent de vase, în care ai adăugat și 2 linguri de alcool sanitar.

 

Patru greșeli frecvente care distrug cuptorul cu microunde: încetați să faceți asta

 

Majoritatea dintre noi avem în bucătărie un cuptor cu microunde. În același timp, unii continuă să facă greșeli în funcționarea acestuia.

Nu este nimic complicat în funcționarea unui cuptor cu microunde, chiar și un copil poate încălzi alimentele în el. Dar unele greșeli pe care le facem, pot duce la defecțiunea cuptorului.  

Vase nepotrivite. Mulți utilizatori știu că vasele metalice nu pot fi introduse într-un cuptor cu microunde. Aceeași regulă se aplică produselor cu acoperire metalică și cu fire subțiri de argint.

Uneori, cuptorul cu microunde este folosit pentru a usca pantofii, șosetele sau alte lucruri din el. În acest caz, durata sa de viață este mult redusă.

Săpun de casă cu ulei de măsline. Rețeta străveche a bunicii 

Se obișnuiește să încălziți alimentele într-un cuptor cu microunde într-un recipient sigilat. Dacă nu se face acest lucru, petele de grăsime de pe pereții interiori ai produsului nu pot fi evitate. 

Acesta este motivul pentru care trebuie să curățați regulat cuptorul cu microunde. Dacă nu faceți acest lucru, atunci poate apărea mucegai, care duce la o deteriorare gravă a echipamentului.

Albiți perdelele cu acest produs natural: puneți-l în mașina de spălat și bucurați-vă de rezultate

Adesea cuptorul cu microunde este plasat lângă fereastră. Razele solare și supraîncălzirea afectează negativ funcționarea lui. Nu puteți lipi cuptorul prea strâns pe perete. Deci ventilația va funcționa mai greu și supraîncălzirea nu poate fi evitată, dacă cuptorul funcționează timp de 10-15 minute la rând. 

 

BONUS. Înainte de a porni cuptorul trebuie să faci asta: adio facturi mari la energie

 

În bucătăria fiecărei gospodine există un cuptor. Acest aparat electrocasnic, util pentru mii de rețete, nu poate lipsi într-o bucătărie.

Putem folosi mici trucuri pentru a nu consuma prea multa energie, atunci când gătim în cuptor.  Acest aparat electrocasnic consumă multă energie. Există, totuși, o funcție, cu care poate nu toată lumea este familiarizată, dar care permite economii considerabile. 

Adăugați acest ingredient în chiftele: doar gospodinele cu experiență cunosc acest truc

Dacă aparatul dumneavoastră are și opțiunea „aerisit”, atunci vă permite să utilizați căldura de convecție pentru a încălzi alimentele, iar acest lucru scurtează timpul de gătit. În acest fel, consumul de energie va fi semnificativ mai mic, deoarece cuptorul rămâne mai puțin timp aprins și consumă mai puțină energie electrică.

Plantele de cameră care „consumă” energia banilor: scapă imediat de ele

Există și alte modalități de a economisi bani, atunci când gătim în cuptor. Printre celelalte metode de economisire, se regăsește și cea legată de evitarea utilizării funcției de preîncălzire. Acest proces, de fapt, consumă multă energie electrică. Cuptorul poate fi pornit maximum cu zece minute înainte de a introduce alimentele. 

De asemenea, trebuie să evitam deschiderea cuptorului când este aprins. Știți de ce? Pentru că prin deschiderea ușii, vom dispersa căldura și cuptorul va avea nevoie de energie suplimentară pentru a reveni la temperatura prestabilită. Pe scurt, vom înregistra doar o risipă inutilă de energie electrică.

Cea mai delicioasă cină: orez cu fructe de mare și lapte de cocos

Utilizarea cronometrului poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a economisi. În acest caz, vom evita  arderea mâncării și irosirea inutilă a energiei.

De asemenea, este util să opriți cuptorul înainte de a suna temporizatorul. De ce? Pentru că în acest fel, cuptorul va folosi căldura pe care a acumulat-o anterior pentru a găti mâncarea. Toate acestea trucuri te ajută să eviți risipa de energie electrică.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel