Cum te poate vindeca CÂINELE tău de durere - STUDIU

Cum te poate vindeca CÂINELE tău de durere / Foto: Pixabay, de Moshe Harosh
Cum te poate vindeca CÂINELE tău de durere / Foto: Pixabay, de Moshe Harosh

Află în articol cum te poate vindeca câinele tău de durere.

Pentru pacienții care suferă de durere în camera de urgență, doar 10 minute alături de prieten cu patru picioare pot ajuta la reducerea durerii, potrivit unui studiu, scrie CNN.

Rezultatele cercetării susțin ceea ce iubitorii de câini de pretutindeni au bănuit de multă vreme, afecțiunea câinilor vindecă toate bolile și oferă un pic de optimism pacienților și furnizorilor de servicii medicale care se confruntă frecvent cu resursele spitalicești reduse în mijlocul pandemiei de COVID-19.

„Există cercetări care arată că animalele de companie sunt o parte importantă a sănătății noastre în moduri diferite. Ele ne motivează, ne trezesc, ne oferă rutine, legătura om-animal”, a spus autorul principal al studiului, Colleen Dell, profesor la Universitatea din Saskatchewan.

Pacienții care au avut parte de dragostea unui câine au scăpat de dureri

Studiul a fost publicat în jurnalul PLOS One. Peste 200 de pacienți aflați în camera de urgență au fost rugați să-și raporteze nivelul de durere pe o scară de la 1 la 10 (cu 10 ca cel mai înalt nivel de durere). Un grup de control nu a avut nicio intervenție pentru durerea lor, în timp ce participanții din celălalt grup au primit 10 minute de terapie alături de un câine. Atunci când pacienții au fost puși să își evalueze din nou nivelul durerii,  cei care au primit vizita câinilor au raportat mai puțină durere.

Studiul are o metodologie puternică, a spus Jessica Chubak, investigator principal la Institutul de Cercetare în Sănătate Kaiser Permanente Washington. Chubak, care nu a fost implicat în studiu, a remarcat că mai sunt multe de învățat despre câinii de terapie.

„Rezultatele studiului sunt promițătoare”, a spus ea într-un e-mail. „Înțelegerea noastră actuală cu privire la efectele vizitelor de terapie ale câinilor este destul de limitată. Prin urmare, este deosebit de important să avem mai multe cercetări în acest domeniu”.

Dell speră că cercetări ca acest studiu înseamnă că putem înceta să ne întrebăm dacă câinii de terapie sunt de ajutor în context medical și să începem să ne întrebăm cum ajută ei și cum îi putem integra alături de medici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel