Cum se folosesc șosetele vechi? Vei regreta că le-ai aruncat înainte

Cum se folosesc șosetele vechi. Vei regreta că le-ai aruncat înainte. Sursa foto: freepik.com
Cum se folosesc șosetele vechi. Vei regreta că le-ai aruncat înainte. Sursa foto: freepik.com

Fiecare gospodină, după ce a făcut curățenie generală în dulapuri, descoperă șosete rupte sau fără pereche. Cu toate acestea, nu trebuie să le arunci, deoarece le poți folosi în gospodărie.

Șosetele sunt cel mai popular articol de garderobă care trebuie actualizat în mod constant. Dacă ai șosete rupte sau fără pereche, nu te grăbi să le arunci la gunoi. Din fericire, au fost inventate diverse trucuri cu șosetele vechi, care te pot ajuta la anumite treburi din gospodărie.

În primul rând, dacă ai animale de companie, poți face jucării din șosete vechi. Pentru acest lucru, șoseta trebuie umplută cu vată și legată strâns. Apoi coase clopoței mici care scot un sunet.

În al doilea rând, poți face huse pentru picioarele scaunelor, astfel încât acestea să nu zgârie parchetul. Pune șoseta veche pe picioarele scaunelor și a mesei și vei scăpa de parchetul deteriorat.

Gospodinele pricepute nu aruncă niciodată capacele borcanelor. Iată de ce!

Un alt lucru care poate fi făcut din șosete este să le pui în pantofi, pentru a absorbi umezeala. Pentru asta, umple șosetele cu sare, iar deasupra toarnă câteva picături de ulei esențial. Leagă bine șosetele și pune-le în pantofi. Sarea va absorbi umezeala, iar uleiul va da o aromă plăcută.  

Dacă nu știi cum să depozitezi acele, îți vine în ajutor o șosetă veche, din care poți face o pernuță.  Partea de jos a șosetei se umple cu vată sau orice material sintetic de iarnă, apoi se coase.

Pentru a nu cheltui bani, poți face un covor frumos și original. Trebuie să tai uniform elasticul și părțile cu găuri. Apoi taie șoseta în „inele” de 2–2,5 cm lățime. Ia un inel și rulează-l cu degetele în formă de opt, apoi împletește-l pe al doilea „inel” în celălalt inel și și așa mai departe. Drept urmare, vei obține o panglică lungă de șosete multicolore. Din aceasta vei putea coase, ulterior, un covor multicolor.

 

Vezi si: Elimină mirosul din adidași cu o pungă de condimente. Rezultatul te va mulțumi

 

Când sunt purtați activ, chiar și cei mai scumpi pantofi sport capătă un miros neplăcut, de care scapi foarte greu. În același timp, nu se recomandă să speli mereu adidașii în mașina de spălat, mai ales dacă sunt din piele naturală.

În mod neașteptat, îți vin în ajutor condimentele, care vor face, eficient, față mirosului neplăcut și vor da adidașilor o aromă neutră plăcută, care nu va irita pe cei din jur.

Scapă eficient de mirosul de umezeală din casă. Iată câteva metode eficiente

Pentru a crea un astfel de „odorizant” vei avea nevoie de un ciorap vechi. Umple acest ciorap cu diferite condimente: cuișoare, cimbru, anason stelat, lavandă, busuioc sau rozmarin. Poți folosi orice condiment la alegere. Ciorapul cu condimente trebuie ținut în adidași toată noaptea.

Este bine că o astfel de aromă va da un efect mai mult de o zi: adidașii vor mirosi frumos cel puțin încă o lună.

 Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel