Cum să lupți împotriva obezității. Experții împărtășesc 5 schimbări ale stilului de viață pe care trebuie să le adopți

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

De la exerciții fizice de 45 de minute pe zi, până la asigurarea unei odihne adecvate organismului și până la evitarea stresului, iată cinci modificări ale stilului de viață care ar trebui încorporate pentru a combate obezitatea și supraponderalitatea.

Obezitatea este o afecțiune a corpului care presupune acumularea excesului de grăsime. Pe lângă faptul că este o afecțiune estetică, duce și la alte riscuri pentru sănătate care implică boli de inimă, diabet, hipertensiune arterială și, în anumite cazuri, mai multe tipuri de cancer. 

Într-o țară în curs de dezvoltare ca a noastră, obezitatea și supraponderalitatea sunt preocupări în creștere, care accelerează exponențial de-a lungul anilor. In orice caz. Obezitatea este reversibilă. Într-un interviu acordat HT Lifestyle, Sudarshan S, medic de familie consultant, a spus: „Obezitatea poate fi prevenită și reversibilă dacă aderați la un stil de viață adecvat și consumați o dietă sănătoasă. Desigur, există cele mai recente tratamente medicale și chirurgicale disponibile pentru a trata obezitatea, dar dacă facem puțin pentru noi înșine modificând alegerile stilului de viață, putem depăși obezitatea în mod natural.”

Schimbările de care ai nevoie

Sudarshan S a notat în continuare cinci schimbări ale stilului de viață care ar trebui încorporate în viața noastră de zi cu zi pentru a inversa obezitatea și a avea o viață sănătoasă. Acestea sunt:

Consumați alimente sănătoase: Sudarshan a remarcat că alimentele care conțin carbohidrați rafinați, zahăr și alimente prăjite trebuie evitate în mod conștient. De asemenea, a sfătuit să se consume mai mult legume cu frunze verzi pentru a asigura organismului nutrienții necesari.

Exerciții: minim 45 de minute pe zi ar trebui să fie dedicate exercițiilor. „Exercițiile îți tonifică mușchii și au un efect pozitiv asupra reducerii grăsimii abdominale. O combinație de exerciții cardio și de antrenament cu greutăți este o soluție bună pentru a reduce greutatea corporală”, a adăugat Sudarshan.

Evitați consumul de alcool: Consumul de alcool produce efecte adverse severe asupra organismului, afectând direct ficatul.

7-8 ore de somn: Pentru a atinge echilibrul metabolic și pentru a funcționa bine în fiecare zi, corpul nostru are nevoie de o cantitate adecvată de somn și odihnă pentru a ne încărca.

Evitați stresul: Stresul duce la alimentație excesivă. Sudarshan a sfătuit că ar trebui explorate moduri alternative de a face față stresului – pot fi practicate și meditația sau yoga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel