Cum să faci o pastă de dinți naturală și ecologică: 3 rețete rapide și super eficiente

Cum să faci o pastă de dinți naturală și ecologică -  3 rețete de rapide și super eficiente. Sursa - Pexels
Cum să faci o pastă de dinți naturală și ecologică - 3 rețete de rapide și super eficiente. Sursa - Pexels

Cu ingrediente naturale și ecologice, în doar câteva minute, putem face cu ușurință o pastă de dinți naturală și eficientă pentru întreaga familie.

Iată 3 rețete minunate, pe care ar trebui să le faceți și dumneavoastră.  Printre cele mai frecvente afecțiuni ale cavității bucale sunt cariile, gingiile inflamate, paradontoza și pioree alveolodentară.

Pentru a menține sănătoasă cavitatea bucală este esențial să mergi la stomatolog cel puțin o dată pe an pentru un control și o curățare a dinților, astfel încât să previi și să tratezi problemele depistate. Pe lângă medicul stomatolog, igiena orală zilnică este esențială și este important să vă periați dinții de trei ori pe zi, să folosiți, regulat, ață dentară și să vă clătiți cu apă de gură.

Ți-ai ars haina cu fierul de călcat? Pune un pumn de sare și zeama de lămâie peste pata galbenă

Puteți încerca să faceți acasă o pastă de dinți naturală, eficientă pentru a vă menține gura sănătoasă. Să vedem 3 rețete pentru a face acasă pastă de dinți naturală:

Pastă de dinți antibacteriană cu aloe vera și ulei esențial de cuișoare. Mai precis, uleiul esențial de cuișoare este antibacterian și îmbunătățește sănătatea orală. Este, de asemenea, un analgezic excelent, în cazul în care suferiți de dureri de dinți.

Gelul de aloe vera este calmant si are proprietăți antiinflamatorii, fiind util pentru prevenirea bolilor gingiilor.  Atât uleiul esențial de cuișoare, cât și gelul de aloe vera pot fi achiziționate de la farmacie.

INGREDIENTE: 4 linguri de gel pur de aloe vera, 1 lingură de argilă albă, 5 picături de ulei de cuișoare. Combinați argila albă cu gelul de aloe vera și adaugă uleiul esențial de cuișoare. Puneți pasta obținută într-un borcan mic, bine închis.  Această pastă este potrivită pentru cei cu dinți și gingii sensibile, care nu tolerează bicarbonatul de sodiu din  pasta de dinți de la magazin.   Poate fi folosită în fiecare zi pentru igiena zilnică a gurii.

Încă nu ai un tub cu pastă de dinți în bucătărie? Este dușmanul mirosurilor neplăcute și a petelor de pe vase 

Pastă de dinți răcoritoare - Bicarbonatul de sodiu este antibacterian și ajută la menținerea dinților albi. Argila are proprietăți remineralizante datorită siliciului, magneziului și calciului. Glicerina vegetala va da o consistență potrivită pastei de dinți. Uleiul esențial de arbore de ceai este un puternic antibacterian, în timp ce menta are o acțiune revigorantă și ajută la prevenirea respirației urât mirositoare, scrie  viversano.net 

INGREDIENTE: 2 linguri de argila albă, 2 linguri de glicerină vegetal, o lingură de bicarbonat de sodiu, 2 picături de ulei esențial de mentă, 2 picături de ulei esențial de arbore de ceai.  Mai întâi amestecați  argila albă și bicarbonatul de sodiu. Adăugați suficientă glicerină vegetală pentru a obține o pastă omogenă și densă. La final se adaugă uleiurile esențiale și se amestecă din nou.  Pune-ți pasta de dinți naturală într-un borcan bine curățat și dezinfectat.

În momentul folosirii, turnați pasta de dinți pe periuța de dinți: nu o luați direct din borcan pentru a evita proliferarea germenilor și bacteriilor.  Cu ingrediente simple naturale și ecologice, în câteva minute, se poate face acasă o pastă de dinți naturală cu proprietăți dezinfectante, care protejează împotriva cariilor, împrospătează respirația și nu irită gingiile.

Dulapurile cu haine au miros de mucegai? O plantă aromatică din bucătărie te salvează de problemă

Pastă de dinți pudră de albire - Tratamentele comerciale de albire sunt adesea costisitoare și uneori conțin ingrediente care pot deteriora smalțul dentar. Cu doar câteva ingrediente simple, poți face acasă o pudră de albire ieftină și eficientă, care ajută la recâștigarea albului natural al dinților într-un mod economic și sigur.

Bicarbonatul de sodiu este antibacterian și poate albi dinții.  Salvia, ca și bicarbonatul de sodiu, are proprietăți de albire. Uleiul esențial de mentă este revigorant și ajută la prevenirea și combaterea respirației urât mirositoare.

Prepară, în casă, o soluție de curățat geamurile: ai nevoie de amidon, apă și oțet. Secretul gospodinelor a fost dezvăluit 

INGREDIENTE - Trei lingurițe de bicarbonat de sodiu, o lingură de salvie uscată,  4 picături de ulei esențial de mentă. Se amestecă o jumătate de linguriță de salvie uscată cu trei linguri de bicarbonat de sodiu. Pune pudra într-un borcan cu capac și adaugă patru picături de ulei esențial de mentă. Utilizați această pastă de dinți de albire o dată pe săptămână: doar turnați o cantitate mică de pastă de dinți pe periuța de dinți, care trebuie mai întâi să fie umezită.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel