Ți-ai ars haina cu fierul de călcat? Pune un pumn de sare și zeamă de lămâie peste pata galbenă

Ți-ai ars haina cu fierul de călcat. Pune un pumn de sare și zeama de lămâie peste pata galbenă. Sursa - Pexels
Ți-ai ars haina cu fierul de călcat. Pune un pumn de sare și zeama de lămâie peste pata galbenă. Sursa - Pexels

Chiar dacă călcatul hainelor este o activitate plictisitoare, suntem nevoiți să o facem dacă ne place să îmbrăcăm o cămașă fără cute. Totuși, atunci când călcăm, se pot întâmpla și accidente pe care mulți nu știu cum să le rezolve.

Din păcate, se întâmplă și dezastre atunci când călcăm hainele. Dar nu disperați!  Există remedii pentru orice. 

Putem arde hainele din varii motive: presiunea aburului este prea mare,  temperatura fierului de călcat, setată greșit sau apa care se scurge din fierul de călcat lasă urme greu de eliminat. 

Când se întâmplă să îți pătezi hainele cu un fier de călcat, este important să acționezi imediat. Există patru metode care te ajută să le elimini.

Încă nu ai un tub cu pastă de dinți în bucătărie? Este dușmanul mirosurilor neplăcute și a petelor de pe vase 

Prima metodă -  Fă un amestec din apă caldă și săpun. Înmoaie un burete curat în acest amestec și freacă zona afectată, exercitând o ușoară presiune. După ce se usucă, ia o cârpă de bumbac, înmuiată în oțet, și frecați din nou pata, care va dispărea!

Metoda 2 -  Presărați sare peste zona arsă, apoi umeziți o cârpă în zeama de la o jumătate de lămâie și frecați energic. Lăsați acest remediu natural să acționeze timp de o jumătate de oră. Pata va dispărea.

Dulapurile cu haine au miros de mucegai? O plantă aromatică din bucătărie te salvează de problemă

Metoda 3 -  Înmuiați haina arsă în apă rece pentru o zi și o noapte. După 24 de ore, cu o dischetă de bumbac, înmuiată în peroxid de hidrogen, frecați zona arsă și continuați cu spălarea tradițională.

Metoda 4 -  Pentru a îndepărta această pată galbenă putem folosi un cub de zahăr. Frecăm ușor pata gălbuie cu un cub de zahăr. Lăsăm să acționeze câteva minute, apoi putem tampona cu o cârpă umedă.

Prepară, în casă, o soluție de curățat geamurile: ai nevoie de amidon, apă și oțet. Secretul gospodinelor a fost dezvăluit 

Pe scurt, un ingredient pe care îl avem cu toții în bucătărie poate rezolva o problemă cu adevărat enervantă.

Dacă niciuna dintre metode nu funcționează, nu rămâne decât să cumpărați un produs dedicat. În orice caz, încercarea ingredientelor naturale nu ar trebui să facă nimic rău, dar ar putea fi o soluție simplă la o problemă delicată.

 

Adăugă câteva picături dintr-un ingredient minune în apa fierului de călcat: hainele și cearșafurile vor fi parfumate  

 

Putem face călcarea hainelor mai plăcută. Pe lângă faptul că dăm un aspect mai bun hainelor noastre, de fapt, putem profita de această activitate pentru a le face și mai parfumate. Trebuie doar să apelăm la un truc. 

Bunicile noastre adăugau câteva picături de apă de trandafiri în apa  pe care o foloseau pentru fierul de călcat. Prin urmare, atunci când vom apăsa butonul pentru abur, în timp ce călcăm hainele, apa de trandafiri va fi și ea vaporizată și ne va parfuma hainele.

Cum să speli șireturile albe: șase trucuri ieftine și eficiente

Este deosebit de eficient pentru călcarea gulerelor cămășilor. Mai mult, va parfuma întregul mediu în care călcăm. Dar să vedem cum putem folosi acest truc în siguranță și care sunt dozele corecte.

Ai grija sa alegi o apa de trandafiri cât mai naturală, fără ingrediente în plus, care, pe termen lung, ar putea crea depuneri în interiorul fierului de călcat.

Un capac de apă de trandafiri este suficient la două pahare de apă distilată. Nu este recomandat să folosiți produse care lasă reziduuri precum parfumuri, detergenți sau balsam. 

Amestecă oțet cu bicarbonat și aplică pe covorul murdar: petele încăpățânate vor rămâne amintire

Așadar, adăugăm doar câteva picături de apă de trandafiri în fierul de călcat pentru a ne parfuma hainele. Nu uitați să  curățați regulat și cu atenție ferul de călcat pentru a preveni depunerile de  calcar. Dacă nu sunt îndepărtate, aceste depuneri pot compromite funcționalitatea fierului de călcat și pot provoca pete pe haine.

Pentru curățarea tălpii fierului de călcat puteți pregăti un pahar de oțet fierbinte cu o lingură de sare. Înmuiați un burete în acest amestec și curățați talpa fierului de călcat.   

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel