Răsadurile vor fi mai sănătoase și puternice: udă-le cu o infuzie de stafide. Iată cum se prepară

Răsadurile vor fi mai sănătoase și puternice, udă-le cu o infuzie de stafide. Iată cum se prepară. Sursa foto: freepik.com
Răsadurile vor fi mai sănătoase și puternice, udă-le cu o infuzie de stafide. Iată cum se prepară. Sursa foto: freepik.com

La începutul lunii martie, problema creșterii răsadurilor devine relevantă, deoarece te așteaptă o muncă activă în grădină.

Răsadurile puternice sunt o garanție că recolta va fi bogată. Dar uneori nu este posibil să le crești fără mici trucuri. Grădinarii cu experiență spun că poți folosi stafidele pentru a ajuta plantele în stadiul inițial de creștere.

Cum să crești răsaduri puternice cu ajutorul stafidelor? Se întâmplă adesea ca ingredientele simple să te ajute să economisești în diferite situații. Nu toată lumea știe că stafidele sunt un supliment excelent. Acest îngrășământ natural este la îndemână atunci când creșteți diferite răsaduri în stadiul inițial. Acest ingredient este unic, deoarece conține multe oligoelemente utile, care sunt necesare pentru plante.

Cinci plante de interior care au un efect vindecător asupra sistemului nervos

Cum se prepară îngrășământul din stafide? În acest scop, nu vei avea nevoie de stafidele în sine, ci de un decoct din ele. Lichidul conține multă glucoză, care va pătrunde cu ușurință în rădăcinile plantelor și le va oferi energie.

Cum se prepară decoctul? Pune o mână de stafide uscate într-un litru de apă fierbinte, dar nu clocotită. Lasă stafidele la infuzat o ora, apoi strecoară apa. Folosește lichidul  pentru a uda răsadurile.

Important: nu este necesar să uzi pământul uscat, ci deja umezit în prealabil cu apă obișnuită. În același timp, îngrășământul este potrivit când apar primele răsaduri, adică la câteva săptămâni după ce au semănat semințe.

Nu mai cumpăra usturoi. Îl poți cultiva chiar pe pervaz. Trucul, dezvăluit de grădinarii cu experiență

Cât de des trebuie să uzi răsadurile cu decoct de stafide? Răsadurile trebuie udate cu decoctul de stafide o dată la 10 zile. Este aproape imposibil să supraalimentezi răsadurile cu un astfel de îngrășământ, deoarece concentrația de substanțe utile și dulceața infuziei sunt ideale pentru muguri.

Apropo, îngrășământul este potrivit nu numai pentru creșterea răsadurilor puternice, ci și pentru hrănirea plantelor de interior. Vor fi mai puternice și mai frumoase dacă sunt udate cu astfel de infuzie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel