Cum poți scăpa de mirosul de mucegai din casă: un truc neașteptat cu o portocală

Cum să scapi de mirosul de mucegai din casă - un truc neașteptat cu o portocală. Sursa - Pexels
Cum să scapi de mirosul de mucegai din casă - un truc neașteptat cu o portocală. Sursa - Pexels

Uneori în casă sau apartament apare un miros neplăcut de mucegai, care este greu de respirat.

 

De regulă, trebuie să faceți curățenie generală și să aerisiți bine încăperea. Vara însă este mai greu de aerisit casa, mai ales când e caniculă. În acest caz, merită să încercați trucul cu o portocală.

Iată ce trebuie să faceți: luați un fruct mare și îndepărtați coaja. Pulpa fructului se toacă și se pune  într-un borcan de sticlă. Deasupra se toarnă un pahar de oțet, se închide borcanul cu un capac și se dă la întuneric pentru 7 zile.

Coșul de gunoiul miroase, vara, urât? Puteți rezolva problema rapid și cu puține costuri 

După cele șapte zile, strecurați lichidul și turnați-l într-o sticlă cu pulverizator. Puteți adăuga apă plată pentru ca soluția să nu fie atât de concentrată. 

De asemenea, puteți adăuga câteva picături de uleiuri esențiale de lămâie și portocale pentru a face soluția  mai aromată.

Pulverizați produsul pe toate suprafețele din casă, inclusiv pe covoare și perdele. Nu va fi nicio urmă de miros neplăcut de mucegai. 

 

BONUS. Aceste plante de interior îți vor umple casa cu un parfum plăcut și îți vor aduce o stare de bine

 

Plantele de interior ne pot încânta nu doar cu aspectul lor atractiv, ci și cu mirosul lor plăcut. 

Plantele își datorează aroma plăcută uleiurilor esențiale, care se transformă în compuși volatili atunci când florile sunt deschise.

 

Iată ce plante trebuie să aveți în casă pentru parfumul lor plăcut.

Mușcata este o planta rustică, decorativa, originară din Africa de Sud, cu perioadă de înflorire îndelungată. Aceasta este una din cele mai răspândite plante din lume și se găsește în orice balcon și terasă. Acestea emană veselie și optimism, fiind unele din cele mai populare plante decorative. Mușcatele sunt bogate în flori viu colorate, cu frunze rotunjite și ușor parfumate.

Plantele tale suferă de căldură? Rezolvă problema în câțiva pași simpli cu această metodă originală

Citrus limon este un  copac mic, veșnic verde, care emană o aromă specifică plăcută. Cu îngrijire adecvată, înflorește și dă roade chiar și în casă. Există soiuri ale plantei, care poate fi crescute în interior.

Chiar dacă copacul nu înflorește și are un miros slab, planta ionizează și saturează aerul cu fitoncide. Aroma de lămâie normalizează somnul, activitatea sistemului cardiovascular și tensiunea, ne protejează de răceală și îmbunătățirea stării de spirit.

Cum să crești un copac de avocado acasă: încearcă două metode care nu dau greș. Bucură-te de rezultate

Mirtul (Myrthus communis) este un arbust originar din regiunea mediteraneană, cultivat pentru aspectul plăcut și pentru efectele benefice pe care le are asupra sănătății. Infuziile din frunze de mirt pot fi utilizate pentru tratarea tusei sau a durerilor de stomac. Uleiul esențial de mirt se utilizează în industria cosmetică și a parfumurilor. Mirtul este foarte apreciat şi pentru aspectul compact al frunzișului și pentru mireasma delicată a florilor. Mirtul tolerează tunderea putând fi modelat în forme diferite. 

Se crede că mirtul este un simbol al gloriei. În cele mai vechi timpuri, o coroană făcută din ramurile sale decora capetele poeților, mai târziu a devenit un atribut al miresei. Acum tămâia este făcută din mirt, folosit pe scară largă în industria parfumeriei.

Plante pe care trebuie să le ai în casă: elimină mucegaiul și umezeala

Oleandru este un arbust veșnic verde, cu frunze înguste, lungi și flori parfumate. Cu îngrijire adecvată, muguri vechi sunt înlocuiți cu alții noi, în cea mai mare parte a anului.

Florile au un miros puternic, plăcut. Dacă stai lângă o plantă înflorită o perioadă scurtă de timp, poți scăpa de durerile de cap, oboseală și stres. Dar, nu uitați că oleandrul este o plantă otrăvitoare. Nu poți să o consumi și nu poți sta mult timp într-o cameră neaerisită, în care aveți planta.  

Plante minunate, pe care trebuie neapărat să le avem în casă: purifică aerul și ne îmbunătățesc starea de spirit

Rozmarinul este o plantă  aromată, un arbust veșnic verde cu frunze înguste, liniare, mici. Emite fitoncide, care au un efect benefic asupra omului, fiind folosit în bucătărie și industria parfumeriei.

Poate crește și într-o cameră pentru copii. Uneori înflorește și în casă. Ezotericii atribuie rozmarinului proprietatea de absorbție a energiei negative din casă, după care planta moare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel