Urmărește emisiunea live



Cum l-a ajutat IPP pe Traian Băsescu

Greu de crezut că un sondaj în care 65% dintre români  voteaza pentru demiterea lui Traian Băsescu, l-a  ajutat de fapt pe șeful statului ! Conform studiului făcut de IPP, doar 17% dintre români îl mai susțin pe președinte și 18% nu s-ar duce la vot. Primul loc îl ocupă Crin Antonescu, care ar fi votat de 43% dintre chestionati , urmat ( și aici e cheia sondajului) de Mircea Geoană cu un procent de 32%.

Dar ce caută  Mircea Geoană  în sondaj și nu Victor Ponta ? Contrar aparențelor, Istitutul de Politici Publice este apropiat de Traian Băsescu și a încercat , pe cât posibil, să-l arate pe președinte într-o situație  mai bună decât în realitate. Geaonă este considerat un perdant. După eșecul din alegerile de anul trecut, fostul președinte al PSD  a intrat într-un con de umbră și deja se știe că nu va mai candida niciodată la prezidențiale . Ceea ce a făcut de fapt IPP este să pună numele președintelui alături de un politician care a cedat în toate confruntările cu șeful statului. Prin această manevră institutul a încercat să micșoreze pe cât posibil decalajul dintre Băsescu si ceilalți contracandidațti. Dacă Victor Ponta ar fi apărut în locul lui Geoană, atunci procentul de 17% ar fi suferit probabil diminuări semnificative !

Scăderea dramatică a lui Traian Băsescu nu poate fi însă stopată.Misiunea Insitutului pentru Politici Publice a fost însă închietă cu succes, operatiunea de reducere a daunelor electorale a reușit atât cât se putea in actualul context.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel