Cum Italia a inventat accidental hotelul perfect în pandemia Covid

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Turismul a avut mult de suferit din cauza pandemiei de coronavirus, însă în Italia a fost găsită probabil soluția perfectă pentru a călători și a te caza în condiții de siguranță. 

Arhitecți medievali, orașe pustii și zone rurale îndepărtate. Ceea ce sună a fi ”ingredientele” unui film de groază ar putea fi de fapt rețeta pentru hotelul perfect din epoca pandemiei de Covid-19, scriu jurnaliștii de la CNN

Începând cu anii 1990, Italia a fost pionierul unui model de turism cunoscut sub numele de "albergo diffuso", sau hotel împrăștiat. Acest lucru înseamnă înființarea unui hotel complet cu camere în diferite clădiri ale unui sat în mare parte abandonat. 

Majoritatea satelor vechi de secole au suferit de depopulare în Italia, iar pe măsură ce locuitorii se mută în orașe mai mari în căutarea unui loc de muncă, locuințele se vând pe aproape nimic. 

Ce au făcut întreprinzătorii

Hotelierii întreprinzători au luat aceste orașe fantomă și le-au transformat în spații de cazare de multe ori luxoase, cu oaspeți care pot sta în propria lor casă individuală, iar mai apoi pot mânca la un restaurant sau pot vizita un centru spa instalat într-o altă parte a satului.

Pe măsură ce călătoriile încep să fie reluate, este posibil ca mulți turiști să prefere în continuare cazarea care oferă perspectiva distanțării fizice, iar un astfel de ”hotel împrăștiat” ar putea fi alegerea perfectă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel