Cultul personalității – spectacol

Cultul personalității – spectacol
Cultul personalității – spectacol

Muzeul Național al Literaturii Române și Giuvlipen vă invită miercuri și joi, 24-25 octombrie, la spectacolul „Cultul personalității”, începând cu ora 19.00, în Sala „Ion Băieșu” din Calea Griviței 64-66.

Într-o atmosferă efervescentă, de talk-show televizat, participăm la dialogul fictiv al celor mai notorii trei nume din istoria comunismului românesc: Gheorghe Gheorghiu Dej, Ana Pauker și Nicolae Ceaușescu. Ocazie unică în studioul emisiunii de analiză politică „Cultul personalității", să cunoaștem punctele de vedere ale celor trei lideri români controversați, despre o perioadă istorică esențială, însă aproape uitată: comunismul post-belic al anilor '50.

Pe fondul unei acute lipse de reprezentare istorică a acestei perioade – a cărei amintire ne situează mai degrabă pe un teren de speculație afectivă, decât în spațiul adevărurilor obiective – spectacolul își propune să genereze o discuție mai largă despre relații de putere, cultul personalității, raportul dintre femei și bărbați în structurile de partid, anti-semitism și cosmopolitism, arată MNLR într-un comunicat.

„Istoria recentă a fost mereu un subiect greu: oare putem privi detașați o perioadă pe care o cunoaștem foarte bine sau despre care avem păreri foarte clare? Când istoria este oficial făcută de mase, cum pot obține personalitățile proeminente o influență hotărâtoare asupra desfășurării procesului istoric?" (Mihai Lukács, regizor)

Distribuția: Oana Rusu – Ana Pauker, Andrei Șerban – Gheorghe Gheorghiu Dej, Raj Alexandru Udrea – Nicolae Ceaușescu
Scenariu și regie: Mihai Lukacs
Scenografie: Iulia Toma
Sound designer: Rek Abu
Video art: Claudiu Cobilanschi
Compoziție muzicală: Nicky Stevens

Spectacolul „Cultul personalității" contribuie, totodată, împreună cu celelalte producții ale companiei de teatru feminist rom, Giuvlipen, la dezvoltarea unui Teatru Rom în România prin creșterea repertoriului, creșterea vizibilității producțiilor teatrale realizate de actori romi, și conectarea teatrului rom la publicul larg prin abordarea de teme relevante pentru societatea românească în general.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel