Cu cărţile deschise. Menahem Mendel, pețitor sau „Ce să-i faci dacă nu merg afacerile!”

Întâlnire cu Șalom Alehem și personajele sale

                                                              

Vi-l amintiți pe Menahem Mendel, eroul întâlnirii teatrale de luna trecută? Ei bine, aventurile lui continuă cu una și mai spectaculoasă! În continuare departe de soția sa, Șeine Șeindl, și de copii, eroul nostru încearcă să descopere moduri de a câștiga existența familiei, răspunzând, în același timp, tuturor provocărilor pe care viața i le pune în față. Dar iată ce spune chiar creatorul său, Șalom Alehem, despre eroul întâlnirilor de la Teatrul Evreiesc de Stat:

“Dragii mei, Menahem Mendel nu este eroul unui roman și nu este, mai cu seamă, o figură imaginară. El este un biet om rupt din mulțime, pe care l-am cunoscut personal și îndeaproape. Am trăit alături de el vreo douăzeci de ani. Ne-am cunoscut în anul 1892 (...), am trecut apoi cu el, mână în mână (...) prin toate anticamerele iadului, am plecat cu el la Petersburg și la Varșovia, am îndurat cu el o mulțime de «crize», m-am apucat împreună cu el, mereu de o altă afacere, dar – vai! n-am avut nicăieri parte de un dram de noroc.”

Poate că, alături de noi, Menahem Mendel, simbol al lumii evreiești est-europene din vremea lui Șalom Alehem și a bunicilor noștri, va avea parte de mai mult noroc. De aceea sunteţi invitaţi vineri, 31 martie, de la ora 17.00, în compania actorilor Teatrului Evreiesc de Stat, la un spectacol-lectură inedit, pornind de la unul din cele mai cunoscute texte din opera lui Șalom Alehem, Romanul unui om de afaceri sau Menahem Mendel. Evenimentul, după un concept și dramatizare de Lect. Dr. Camelia Crăciun, face parte din seria spectacolelor-lectură coordonate de Centrul de Cercetare și Conservare a Culturii Idiș din cadrul Teatrului Evreiesc de Stat, dorind să repună în circulație capodopere ale literaturii idiș într-un context informal și deschis dialogului.

Din distribuție fac parte: Maia Morgenstern, Cristina Cârcei, Mirela Nicolau, Alina Tomi, Nicolae Călugărița, Nicolae Botezatu, Cornel Ciupercescu și Viorel Manole.

Intrarea va fi liberă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel