CSM menţine delegarea procurorului Călin Nistor la şefia DNA

Calin Nistor
Calin Nistor

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, miercuri, menţinerea delegării lui Călin Nistor în funcţia de procuror şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie după data de 25 mai, când îi expiră mandatul de procuror şef adjunct al DNA.

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie a domnului procuror Nistor Călin, după încetarea mandatului în funcţia de procuror şef adjunct la Direcţia Naţională Anticorupţie, începând cu data de 25.05.2019. De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât menţinerea delegării în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului procuror Nistor Călin, după data de 25.05.2019, data încetării mandatului în funcţia de procuror şef adjunct la Direcţia Naţională Anticorupţie, începând cu data de 25.05.2019", anunţă CSM.

Funcţia de şef la DNA, liberă de un an

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie 2018 de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale. Ulterior, Tudorel Toader, ministrul Justiţiei de la acea vreme, a propus numirea Adinei Florea ca procuror-şef al DNA. Preşedintele Klaus Iohannis a respins însă această propunere.

Conducerea interimară a DNA a fost asigurată de Anca Jurma, iar din februarie 2019 de Călin Nistor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel