Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Criză Euthyrox. Agenția Națională a Medicamentului face investigații

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România anchetează lipsa medicamentului Euthyrox din farmacii. 

Deși s-au luat măsuri pentru remedierea problemelor apărute în ceea ce priveste disponibilitatea medicamentului Euthyrox (levotiroxina), Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) primește în continuare sesizări de la pacienții care nu găsesc acest produs în farmacii.

Creșteri semnificative ale consumului de levotiroxină 

 

”Potrivit datelor ANMDMR, consumul de levotiroxină a crescut cu până la 50% în perioada ianuarie - februarie 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, motiv pentru care Agenția a solicitat companiei producătoare suplimentarea cantităților disponibile pentru piața românească. În ciuda suplimentarii cantităților puse pe piață în luna aprilie, încă se înregistrează discontinuitate în aprovizionarea farmaciilor, în toată țara, ceea ce impune luarea în continuare de măsuri specifice”, se arată într-un comunicat de presă. 

În perioada următoare, Agenția va continua verificările privind respectarea obligației de serviciu public, conform prevederilor art. 699 pct. 19 si art. 804 alin (2) din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, atât la nivelul companiei care deține autorizația de punere pe piață, cât și la nivelul distribuitorilor angro, în așa fel încât aceasta să se reflecte în capacitatea farmaciei de a răspunde nevoilor pacienților.

Producții corespunzătoare de medicament 

 

”În plus, datele estimative privind numărul de pacienți români care au nevoie de acest medicament, solicitate Comisiei de Endocrinologie a Ministerului Sănătății, au fost transmise către compania producătoare, pentru ca aceasta să-și planifice corespunzător producția și să livreze cantitățile optime de medicament în România”, mai precizează instituția. 

Agenția monitorizează permanent situația stocurilor și a livrărilor de Euthyrox către farmacii, solicitând în același timp măsuri urgente din partea companiei producătoare pentru asigurarea pieței din România conform nivelului cererii.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


nxt.24