Consilierii premierului Boris Johnson au complotat să-l elimine din funcție

Boris Johnson era să fie dat jos de la guvernare la scurt timp după ce a câștigat alegerile, în 2019.

Cei mai apropiați consilieri ai lui Boris Johnson au decis că nu este potrivit pentru a prelua rolul de premier al Marii Britanii la câteva săptămâni după ce a câștigat alegerile din 2019, începând imediat să facă un plan pentru a-l înlătura din funcție, conform The Guardian. Informația a fost făcută publică de Dominic Cummings.

În primul său interviu de când a renunțat la rolul de consilier principal al Downing Street, Cummings a continuat cu criticile la adresa fostului său șef, explicând că sfătuitorii se temeau că Johnson nu are un plan pentru a conduce Regatul Unit și că a fost obsedat doar cu proiectele sale „stupide” de infrastructură.

Și soția lui Johnson, Carrie, a fost ținta atacurilor

Nici soția premierului, Carrie, nu a scăpat de Cummings. Fostul consilier a acuzat-o pe aceasta că a încercat să „numească adevărați fraieri în anumite funcții cheie”, spunând că voia să „tragă sforile” în mijlocul guvernului în locul echipei care a votat Brexit-ul. Aceasta ar mai fi sugerat să înființeze un nou partid politic pentru a „elimina” Conservatorii.

În lunile de când a renunța la funcție, Cummings a lansat atacuri severe la guvern, acuzându-l frecvent pe Boris Johnson că a luat decizii haotice, că nu a reușit să gestioneze corect pandemia Covid-19 și că a ignorat cererile experților de a implementa un al doilea lockdown în toamna trecută în Anglia pentru a evita multe decese care puteau fi evitate. Culisele administrației lui Johnson a fost divulgate prin blogurile lui Cummings, alături de mesaje de WhatsApp și o mărturie de șapte ore în timpul comisiilor parlamentare. Totuși, încrederea conservatorilor în persoana sa a fost destul de zguduită de încălcările deja notorii ale carantinei din primăvara anului 2020.

Petreceri doar cu dovada vaccinării în Marea Britanie

Boris Johnson anunţă că dovada vaccinării complete va fi obligatorie la intrarea în cluburi. Guvernul britanic vrea să introducă, în septembrie, un permis de sănătate care să dovedească vaccinarea completă împotriva coronavirusului pentru persoanele care vor să meargă în locuri aglomerate, precum cluburi şi discoteci, a anunţat, luni, premierul Boris Johnson, notează Reuters.

„Până la sfârşitul lunii septembrie, când toţi tinerii cu vârsta peste 18 ani vor avea ocazia de a fi imunizaţi, intenţionăm să facem din vaccinarea completă condiţia intrării în cluburile de noapte şi în alte locuri în care merg mulţi oameni. Un test negativ nu va mai fi suficient”, a precizat Johnson. Decizia vine după ce ţări ca Olanda şi Israel au fost obligate să închidă din nou cluburile după apariţia unor focare mari de coronavirus. Johnson a spus că guvernul nu planifică cerinţe similare pentru pub-uri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel