Conflictul din Nagorno-Karabah. Rusia şi Turcia deschid un centru comun de monitorizare

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Rusia şi Turcia au deschis un centru comun de monitorizare a încetării focului în Nagorno-Karabah.

Rusia şi Turcia au deschis un centru comun sâmbătă de monitorizare a încetării focului în Nagorno-Karabah, convenit în urma conflictului izbucnit în regiune anul trecut, a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării azer.

Centrul, a cărui înfiinţare a fost convenită de ambele ţări în noiembrie, a fost deschis oficial în regiunea Agdam din Azerbaidjan, relatează Agerpres. El va fi alcătuit din până la 60 de militari fiecare din Turcia şi din Rusia, potrivit unui comunicat al ministerului.

După şase săptămâni de lupte, Azerbaidjanul şi Armenia au semnat o încetare a focului intermediată de Rusia pentru enclavă, recunoscută internaţional ca parte a Azerbaidjanului dar cu populaţie în principal etnici armeni. Turcia a declarat vineri că un general turc şi un personal de 38 de membri vor lucra în centru.

Cum se va face monitorizarea



Potrivit Ministerului Apărării rus, citat de Interfax, "monitorizarea va fi efectuată prin utilizarea vehiculelor aeriene fără pilot, precum şi evaluarea datelor primite de la alte surse".

Turcia sprijină Azerbaidjanul în legătură cu Nagorno-Karabah şi i-a criticat pe copreşedinţii aşa-numitului Grup de la Minsk al OSCE pentru nerezolvarea vechiului conflict după decenii de mediere. Grupul de la Minsk este condus de Statele Unite, Franţa şi Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel