Conflict Chirica-PNL. Miza: construcții pe spațiile verzi din Iași

Mihai Dumitru / 03 mai 2018 / 16:37 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Terenurile din centrul municipiului Iaşi reprezintă un motiv de dispută între liberalii ieşeni şi primarul Mihai Chirica, PNL susţinând că edilul, care a anunţat că are în plan să ridice diferite construcţii pe aceste suprafeţe, urmăreşte de fapt să distrugă spaţiul verde al oraşului.

Deputatul Marius Bodea a anunţat joi, prin intermediul unui comunicat de presă, că Partidul Naţional Liberal se opune distrugerii spaţiului verde din Parcul Elena Doamna situat în zona centrală a Iaşiului, în faţa fostului sediu al Universităţii Petre Andrei.

Luptă pentru spații verzi

„În primul rând, Iaşiul este deficitar la spaţii verzi. Iaşiul are, în varianta optimistă, 10 mp de spaţiu verde pentru fiecare ieşean în zonele cu densitate mare a populaţie. Este o situaţie alarmantă, în condiţiile în condiţiile în care legea naţională prevede minimum 20 mp/locuitor, directivele europene 26 mp/locuitor, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii 50 metri pătraţi pe locuitor. Din punct de vedere economic, susţine acesta, este o tranzacţie păguboasă pentru oraş", declară Marius Bodea, preşedintele Biroului Politic Local al PNL Iaşi, prin intermediul comunicatului de presă.

Replica primarului Chirica

Conform declaraţiilor făcute în cadrul unei conferinţe de presă de primarul Mihai Chirica, în zona parcului Elena Doamna au fost găsiţi, deocamdată, 11 proprietari care au înregistrate cărţile funciare la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

„Pot spune că am reuşit să adun informaţii de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Nu sunt convins că sunt toate, dar mai aşteptăm informaţii. Istoria acelui spaţiu este puţin mai diversă decât pare la prima vedere. Dintr-o proprietate publică iniţial, după Revoluţie au fost puse în posesie, prin diverse acţiuni şi prevederi ale legii, persoane fizice şi juridice care deţin mare parte din suprafaţa pe care în momentul de faţă toată lumea o vede acolo. Până acum am reuşit să salvăm curtea şcolii Carmen Silva, unde o suprafaţă de 300 de metri, aproape jumătate din suprafaţa şcolii", a declarat primarul independent Mihai Chirica.

Promisiunea municipalității

Conform spuselor primarului, aproximativ 80 % dintre suprafeţele pe care le mai deţine municipalitatea în această zonă sunt inventariate ca spaţiu verde, destinaţie care rămâne în continuare valabilă şi pe perioada următoare. 

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22