Codul Rutier: Victor Ponta vrea să elimine "dovada"

Victor Ponta a declarat la România TV că doreşte  ca din noul Cod Rutier să dispară aşa-numita "dovadă". Amânarea  aprobării prin Ordonanță de Urgență a Codului Rutier a fost cerută de premier, astfel încât ministrul Radu Stroe să opereze modificări care să nu se refere exclusiv doar la cuantumul sancţiunilor pentru cei care încalcă legislaţia rutieră.

Prezent miercuri seara în studioul România TV, Victor Ponta a dat mai multe detalii despre cerinţele sale, arătând că punctele principale sunt în număr de trei. "Pentru cei care comit fapte grave, accidente cu dosar penal, să găsim soluţia legală să nu mai conducă până vine hotărârea definitivă. Vreau să nu mai conducă din momentul în care au produs accidentul", a spus Ponta, cu referire la aşa-numita "dovadă", cu care mulţi şoferi circulă pe şosele.

De asemenea, premierul s-a referit şi la cei care nu-şi plătesc amenzile. "Cine nu plăteşte amenda în termen de 30 de zile să i se suspende permisul", a spus premierul.

 "Al treilea lucru, care ţine tot de acea dovadă, îl reprezintă cazurile de contravenţie. Dacă ai băut şi ţi-am suspendat permisul, nu te duci şi dai în judecată, iar apoi mai stai un an-doi şi apoi, când pleci în vacanţă, zici hai să stau acum cu permisul suspendat. Nu! ți-l suspend de acum şi cu asta basta! Dacă o să câştigi plăteşte statul o despăgubire", a mai spus Victor Ponta, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel