Cifrele care arată adevărul despre infecția cu noul coronavirus. Iată realitatea!

A apărut o isterie totală din cauza coronavirusului, mai ales după cazurile din Italia, țară unde trăiesc mulți români.

Pe măsură ce oamenii de știință încearcă să afle cât mai multe despre coronavirus pentru a reduce dimensiunile epidemiei, informații false despre răspândirea virusului apar în mediul online, formându-se astfel panică în rândul oamenilor. 

Isteria duce la situații ieșite din comun

Autoritățile de la Kiev, de exemplu, au trimis jandarmi și militari, sprijiniți de blindate, pentru a deschide calea convoiului în care se aflau 45 de ucraineni și 27 de străini, aduși din China, chiar din Wuhan.

Mulți români din Italia s-au speriat și vor să revină în țară, după ce au apărut mai multe cazuri de coronavirus. Guvernul a instituit carantină în zonele cele mai afectate, 11 la număr din regiunile Lombardia și Veneto.

Atenție, însă, 99,2% dintre cazurile de infecție cu coronavirus sunt în China!

Cele mai multe dintre cazuri se manifestă ca o răceală. Puțini sunt cei care dezvoltă forme grave, fiind vorba de grupele de vârstă 60-70-80 de ani.

În astfel de cazuri isteria nu ajută, ci „sensibilizarea, conștientizarea, vigilența, informarea”, după cum spune și medicul Vasi Rădulescu. 

„Noi, românii, nu suntem cunoscuți pentru pregătire bună, ci mai degrabă pentru cârpeală, lene, lasă că merge și așa, lasă că mie nu mi se întâmplă, lasă că nu-mi ajută la nimic educația medicală. Ba ajută, este cea mai importantă, mai ales în astfel de cazuri”, punctează medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel