Ciclism - MTB: Dinamo BikeXpert şi-a prezentat echipa pentru sezonul 2019

Dinamo BikeXpert, înfiinţată în 2012, a ajuns în al şaptelea an de existenţă ca principala echipă de mountain bike din România şi, cu prilejul unei conferinţe de presă, a prezentat componenţii echipei şi obiectivele pe 2019, cel mai important fiind să contribuie la calificarea României la JO 2020 în proba de cross-country.

Dinamo BikeXpert Superbet a reuşit începând cu 2018 să participe la 99% dintre competiţiile înscrise în calendarul FR de Ciclism, circa 60 în fiecare an, cu peste o sută de clasări pe podium. Este un vis devenit realitate pentru mine, în calitate de team manager, să fiu alături de voi după mai bine de şase ani de activitate. Atunci când am început această echipă, undeva în 2012, nu îmi închipuiam că o să ajungem să luăm această amploare şi să ajungem cea mai mare şi cea mai puternică echipă de ciclism din România. Am plecat cu o idee, am plecat cu un vis şi cu trei oameni, doi sponsori şi un sportiv. Iar acum, după aproape şapte ani, suntem aici 65 de membri ai echipei şi e o chestie extraordinară, pentru că am reinventat ciclismul în România. De la începutul sezonului 2018 până în 2019 am avut peste 100 clasări pe podium şi asta ne face echipa de ciclism cu cele mai multe şi mai bune rezultate din ţară, a declarat team managerul Cătălin Sprînceanu la Sala Polivalentă a CS Dinamo.

Vârful de lance al echipei Dinamo BikeXpert este Ede Molnar, care face parte dintre cei trei sportivi români implicaţi în tentativa de calificare a României la JO 2020 de la Tokyo. Ceilalţi doi români sunt Vlad Dascălu (Brujula Racing Team) şi Lucian Logigan (Scott Geiger Team).

Este un sportiv în plină ascensiune, cu rezultate extraordinare. Este cel mai valoros rider din România şi am spus din România, pentru că mai avem un rider în Spania, foarte valoros (Dascălu, n. red.). Dar Ede a dovedit anul trecut că este cel mai valoros din România şi iată că este din echipa noastră. Principalul obiectiv al echipei este calificarea la JO 2020 de la Tokyo. Doar trei sportivi români pot puncta pentru ţară, primii trei în clasamentul naţional, iar în acest moment unul dintre cei trei este Ede Molnar şi vreau să ştiţi că face eforturi foarte mari, sacrificii personale pentru acest obiectiv. Mai sunt câteva luni şi se vor termina calificările şi sperăm să ne calificăm, a declarat Cătălin Sprînceană.

Echipa pentru sezonul 2019 este alcătuită din Ede Molnar, campion naţional la mountain bike maraton şi la mountain bike eliminator, Alexandru Stancu, vicecampion naţional la XCO în 2017, Eduard Kubat, vicecampion naţional la XCO cadeţi în 2018, Tudor Căzăceanu, bronz la campionatul naţional de ciclocross 2018, Karina Kubat, locul 3 la Cupa Naţională de XCO în 2018, Daria Duca, multiplă campioană naţională la categoria copii, David Cristea, vicecampion naţional de şosea la juniori, locul 4 la Cupa Naţională de XCO la juniori în 2018, Paul Georgescu şi noii veniţi Gerhard Moldansky (U23) şi Miruna Gârbacea (junioară). Antrenor este Răzvan Jugănaru, multiplu campion naţional la XCO, XCM, şosea şi ciclocross. Sprînceană a subliniat şi rezultatele deosebite înregistrate de sportivii legitimaţi la categoriile masters, amatori şi copii. Andy Brunner, 65 ani, a câştigat medalia de bronz la CM de MTB în proba de downhill, Ciprian Comişan este campion naţional la XCM, categoria amatori, Daniel Bosta, vicecampion naţional la XCM, categoria Masters 1, şi Mihai Brînză, campion naţional la MTB şi şosea, la doar 10 ani.

Dinamo BikeXpert s-a implicat cu succes şi în organizarea de competiţii, precum Maratonul Vinului (2018, 2019), BikeXpert Alpine Challenge/Campionatul Naţional de XCM şi Bucureşti MTB Race/Cupa Naţională de MTB copii, etapa a 5-a.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel