Chirieac, întrebare CHEIE pentru Ciolacu după acuzele de fraudare a votului la moţiunea împotriva lui Ghinea. "Mai depuneţi moţiunea de cenzură"

Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Analistul politic Bogdan Chirieac a lansat o întrebare cheie pentru Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, după acuzele legate de fraudarea votului la moţiunea simplă împotriva lui Cristian Ghinea.

"Astăzi a fost un moment dificil în Parlament, în sensul în care sunt acuzaţii că s-a furat la votul privind moţiunea simplă împotriva ministrului Ghinea. Cei doi deputaţi PNL care au votat împotriva ministrului Ghinea sunt doi oameni conştienţi, care ştiu de ce au fost trimişi în Parlamentul României. Dar ţinând seama că s-a întâmplat ce s-a întâmplat, consideraţi că mai e utilă moţiunea de cenzură? Adică mai are rost, dacă oricum se fură voturile? Sau vă gândiţi la alt mijloc de luptă politică?", a întrebat Bogdan Chirieac. 

Ciolacu, replică rapidă: "Se strânge laţul"

"Cu siguranţă depunem moţiunea de cenzură. Ne obişnuim cu sistemul ăsta bolşevic, cum spunea dna Clotilde, în care nu contează ce votează românii sau politicienii, se pare că începe să conteze cine numără. Vom depune moţiunea, vom face tot ce ţine de noi să treacă moţiunea, vom merge cu abordarea asta în care nu ne adresăm doar politicienilor, ci şi partenerilor sociali. Eu cred că oamenii responsabili trimişi de români în Parlament vor vota moţiunea. Este şi grupul minorităţilor acolo, sunt oameni serioşi. Anunţ oficial că începe din ce în ce mai mult să se strângă laţul. ", a răspuns Marcel Ciolacu. 

PNL şi USR-PLUS, acuzate de fraudă 

„PNL și USR-PLUS au fraudat grosolan votul la moțiunea simplă pentru a-l salva pe ministrul ZERO Ghinea! Adevărul este că, regulamentar, moțiunea a trecut! În sală, au fost consemnate 139 de voturi pentru și doar 126 contra! Disperați, politicienii puterii au adunat și voturile de pe tabletă, deși această modalitate este permisă doar în cazul actelor normative. Aceasta este o ilegalitate gravă pentru care, dacă la guvernare ar fi fost PSD, acum procurorii ar fi descins deja la Parlament! Nu vom tolera ca această gașcă de hoți, care vrea să-și bage în buzunare 2 miliarde de euro pe consultanța din PNRR, să fraudeze votul legal dat azi în sala de ședință! Toți cei care încearcă prin furt să-l țină în continuare în scaun pe Ghinea ca să deturneze miliarde din banii europeni vor răspunde în fața legii”, transmite Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel