Chirieac, după refuzul lui Kovesi pentru Parlament: La război fără pușcă

Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, a refuzat, pentru a treia oară, să meargă în Parlament, la audierile Comisiei parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la Antena 3: ”Nu sunt surprins în niciun fel, aș fi fost surprins dacă doamna Kovesi s-ar fi prezentat. Câtă vreme legea permite ca-n locul prezenței fizice să poți trimite o scrisoare, era normal ca dânsa să trimită o scrisoare onorabilei Comisii parlamentare.”

În ceea ce privește plângerea care ar urma să fie depusă pe numele Laurei Codruța Kovesi din cauza absenței la audierile comisiei, analistul politic crede că nu va avea ”niciun fel de efect, pentru că legea nu prevede obligativitatea prezentării în fața unei comisii parlamentare. Neexistând lege, nu poți să suporți consecințe penale. Pur și simplu au fost trimiși acești parlamentari la război fără pușcă. Orice comisie parlamentară nu are armele necesare pentru a-și desfășura activitatea.” 

”Pe legislația actuală, în opinia mea, e un subiect încheiat”, a subliniat Bogdan Chirieac, care a adăugat că majoritatea parlamentară ar putea modifica legislația. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel