Ce se întâmplă dacă pui un șervețel umed în frigider și torni bicarbonat de sodiu peste el

Fotografie creată de Polina Tankilevitch, de la Pexels
Fotografie creată de Polina Tankilevitch, de la Pexels

Pune un șervețel umed în frigider și toarnă puțin bicarbonat de sodiu peste el. Rezultatul este uimitor! Iată ce se întâmplă dacă faci asta: 

Cu siguranță te-ai confruntat și tu, cel puțin o dată, cu un miros "suspect" în frigider. Găsirea sursei mirosului neplăcut este primul pas important, iar apoi, poți ține cont de un remediu simplu. Partea cea mai bună este că nu ai nevoie decât de un șervețel umed și niște bicarbonat de sodiu. 

Un șervețel umed așezat în frigider, peste care s-a turnat puțin bicarbonat de sodiu, absoarbe cel mai bine mirosurile neplăcute. 

De asemenea, puteți păstra în frigider și congelator o cutie deschisă de bicarbonat de sodiu. E necesar însă să o înlocuiți cel puțin la fiecare trei luni. Acest truc ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute, conform Playtech.

CITEȘTE ȘI: Cum elimini mirosul de benzină din haine, mașină și podea. Trucurile care te salvează!

Cum scapi de mirosul neplăcut al prosoapelor cu bicarbonat de sodiu

Înainte de a scăpa de mirosul neplăcut al prosoapelor, ar fi bine să vezi care este cauza. Poate există mucegai în mașina de spălat, poate că folosești prea mult detergent când le speli sau poate că lași prosoapele prea mult timp în mașină după ce programul de spălare s-a terminat. 

În primul caz, mirosul se poate impregna pe prosoape. Când folosești prea mult detergent, pentru că prosoapele se clătesc mai greu, vor rămâne urme de detergent, dar și de murdărie - ceea ce duce la dezvoltarea unor bacterii. 

Când lași prosoapele prea mult în mașina de spălat după ce programul s-a terminat, nu doar că riști să prindă un miros neplăcut, dar crește și riscul de apariție a mucegaiului. De asemenea, nici dacă pui prea multe rufe în mașina de spălat nu e bine! Detergentul nu curăță cum trebuie și apa nu circulă corect. Mai bine spală prosoapele separat. 

Pentru prosoape, cel mai bine ar fi să folosești un program de curățare cu apă fierbinte. Astfel, vei îndepărta mizeria, grăsimea, bacteriile și mirosurile neplăcute, scrie cumsa.ro.

Nu în ultimul rând, ține cont de faptul că prosoapele trebuie să fie uscate când le pui în dulap. Usucă prosoapele la aer, nu în casă. 

Trucul cu bicarbonat de sodiu, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel