Cum elimini mirosul de benzină din haine, mașină și podea. Trucurile care te salvează!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Dacă ai vărsat benzină pe haine, în mașină sau pe podea, trebuie să știi că nu este un capăt de țară. Există mai multe metode prin care poți scăpa de mirosul deranjant.

Dacă ai vărsat combustibil pe podeaua din garaj, ar trebui să foloseşti nisipul pentru pisici. Aceste granule sunt excelente pentru a absorbi combustibilul de pe podea Trebuie să ştii că atunci când verşi combustibil pe podea ar trebui să acţionezi imediat, potrivit cumsa.ro. Pune o cantitate generoasă de nisip pentru pisici pe suprafaţa pe care ai vărsat combustibil şi lasă-l să acţioneze timp de 2-3 ore. După aceea, va trebui să foloseşti o mătură şi un făraş pentru a îndepărta nisipul. 

În cazul în care ai vărsat benzină pe mocheta din portbagajul maşinii sau mocheta de la interior, va trebui să acţionezi la fel de repede. Vei avea nevoie de apă caldă, oţet şi bicarbonat de sodiu. Pune cantităţi egale şi amestecă foarte bine. După aceea, freacă foarte bine suprafaţa afectată.

În cazul în care ai vărsat benzină pe haine, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să laşi hainele la aerisit timp de o zi. Dacă ai vărsat o cantitate mare de benzină pe haine, ar fi bine să le înmoi în oţet timp de o oră şi abia apoi să le laşi la aerisit. După ce ai aerisit hainele, este momentul să le speli. Ar fi bine să ştii că va trebui să speli doar aceste haine, nu să le pui în grămada de rufe şi să le bagi în maşina de spălat. Va trebui să foloseşti programul care oferă apa cea mai caldă, în funcţie de recomandările de pe etichetă produsului.

Cum cureți urmele de pix și cariocă 

Dacă ai zugrăvit cu vopsea lavabilă, tot ce trebuie să faci este să răzuieşti cu grijă, cu o lamă, pata respectivă, potrivit cumsa.ro. Apoi, la final, speli uşor peretele cu un burete foarte fin îmbibat cu apă.  Trebuie să ştii că îndepărtarea petelor de pix diferă în funcţie de tipul de pastă. Urmele pixurilor clasice, tradiţionale nu pot fi înlăturate decât cu solvenţi speciali, pentru că au o bază uleioasă.

Pete de cariocă și pix pe haine

Petele cauzate de pixurile cu pastă fluidă sunt uşor de înlăturat cu apă şi detergent, iar dacă te confrunţi cu o pată a unui pix cu gel, atunci este indicat să tamponezi suprafaţa petei cu alcool medicinal şi să freci, cu grijă, până ce culoarea va dispărea. După îndepărtarea petei, curăță haina cu apă caldă şi detergent pentru că alcoolul medical lasă urme.

În cazul petelor cu pastă fluidă, poţi pune peste pată puţin lapte dulce sau chiar bătut şi să aştepţi o jumătate de oră înainte de a freca uşor cu o periuţă de dinţi. Apoi, trebuie să clăteşti cu apă caldă. Dacă au mai rămas pete de pix, aplică detergent pudră pentru pete, puţină apă şi freacă uşor cu o periuţă de dinţi. 

Citește mai departe>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel