Cum cureți urmele de pix și cariocă de pe pereți. Cel mai simplu truc

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Dacă ai copii mici și urmele de pix și cariocă de pe perete au devenit ceva la ordinea zilei, trebuie să știi că poți rezolva această problemă. Iată cum le poți curăța.

Dacă ai zugrăvit cu vopsea lavabilă, tot ce trebuie să faci este să răzuieşti cu grijă, cu o lamă, pata respectivă, potrivit cumsa.ro. Apoi, la final, speli uşor peretele cu un burete foarte fin îmbibat cu apă.  Trebuie să ştii că îndepărtarea petelor de pix diferă în funcţie de tipul de pastă. Urmele pixurilor clasice, tradiţionale nu pot fi înlăturate decât cu solvenţi speciali, pentru că au o bază uleioasă.

Pete de cariocă și pix pe haine

Petele cauzate de pixurile cu pastă fluidă sunt uşor de înlăturat cu apă şi detergent, iar dacă te confrunţi cu o pată a unui pix cu gel, atunci este indicat să tamponezi suprafaţa petei cu alcool medicinal şi să freci, cu grijă, până ce culoarea va dispărea. După îndepărtarea petei, curăță haina cu apă caldă şi detergent pentru că alcoolul medical lasă urme.

În cazul petelor cu pastă fluidă, poţi pune peste pată puţin lapte dulce sau chiar bătut şi să aştepţi o jumătate de oră înainte de a freca uşor cu o periuţă de dinţi. Apoi, trebuie să clăteşti cu apă caldă. Dacă au mai rămas pete de pix, aplică detergent pudră pentru pete, puţină apă şi freacă uşor cu o periuţă de dinţi. 

Pentru a elimina pata de cariocă sau pix cu fixativ de păr este suficient să pulverizezi acest produs pe material, deasupra petei şi să aştepţi să se usuce. Apoi, trebuie să speli articolul vestimentar frecând ţesătură cu un detergent care elimină petele.  Petele persistente sau mai vechi sunt eliminate cu ajutorul gelului antibacterian. Pentru asta este suficient să torni o cantitate mică pe pată şi apoi să tamponezi cu o batistă curată până ce pata dispare.

Apa caldă amestecată cu amoniac te poate ajuta să înlături petele pixurilor cu gel. Această soluţie se va aplica pe pată şi va fi frecată cu o periuţă de dinţi. La final, articolul vestimentar va fi spălat cu un detergent special, care elimină petele.

Cum scoți petele de cafea de pe covor, canapea, mobilă, perete

În acest caz, poţi aplica o soluţie obţinută dintr-un litru de apă şi o linguriţă de săpun lichid sau detergent de rufe. Soluţia va fi uscată pe pată cu o cârpă moale, iar procedura va fi repetată până ce pata dispare. O soluţie obţinută dintr-o parte de oţet alb şi două părţi de apă, aplicată sub formă de picături pe pată şi uscată cu o cârpă moale poate fi, de asemenea o soluţie.

Petele de cafea de pe mobilă se curăţă cu o soluţie obţinută dintr-o linguriţă de săpun lichid și o jumătate de litru de apă. Apa rece, tamponată peste pata de cafea, o elimină de pe perete, singura condiţie fiind ca vopseaua utilizată să fie una lavabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel