Ce să faci rapid dacă îți pierzi dinții într-un accident

Foto Pexels
Foto Pexels

Medicul Vasi Rădulescu explică ce să faci dacă îți pierzi dinții într-un accident.

„În timp ce parodontita și cariile dentare sunt extrem de prevenibile printre cauzele pierderilor dinților, se întâmplă accidente. Indiferent dacă este vorba de sport sau de mestecatul lucrurilor foarte tari și dure, dinții pot fi răniți sau rupți. În ambele situații, este esențial să știți cum să gestionați urgențele dentare și să vă adresați imediat medicului dentist”, precizează medicul Vasi Rădulescu. 

„Dacă un dinte este lovit, amintiți-vă aceste lucruri ce trebuie sau nu trebuie făcute, recomandate de Asociația Americană de Endodonție:

De făcut:

– Puneți dintele în poziția lui imediat, în alveola dentară. Dacă nu poate fi pus la loc până ajungeți la stomatolog, puneți-l în lapte, în gură lângă obraz sau într-un set special de conservare a dinților de urgență.

-Consultați un medic endodont sau dentist în termen de 30 de minute de la pierderea acestuia, dacă este posibil.

Ce nu trebuie să faceți:


–Nu atingeți rădăcina.

–Nu clătiți dintele cu săpun sau substanțe chimice.

–Nu înfășurați dintele într-o țesătură sau o cârpă.

Dacă dintele se rupe, dar nu este eliminat, apelează la medicul dentist și programează imediat o întâlnire. Păstrați zona curată, clătind cu apă caldă, mai ales dacă gingiile sunt dureroase. Dacă există margini ascuțite ale dintelui, ceara dentară este disponibilă la majoritatea farmaciilor”, a scris Vasi Rădulescu pe drvasiradulescu.ro.

La ce a renunțat medicul Vasi Rădulescu: Nu conștientizăm cât rău ne face

„Evitați pe cât posibil băuturile pline de zahăr”, a transmis medicul Vasi Rădulescu.

„Am o lună de când nu mai beau (n.r. sucuri). Nici din cele cu înlocuitor de zahăr. Pentru că sunt om, probabil voi mai consuma, rarisim, de poftă. Numai că nu conștientizăm cât rău ne facem de la atâta zahăr. Ce beau? Apă simplă. (...) Ce mai beau? Tai fructe diverse, adaug apă, las carafa peste noapte în frigider. Apoi apa este aromată. Ce mai beau? Am și niște carafe cu filtru în mijloc și pun acolo ceai, diverse sortimente, pe care îl las să infuzeze la rece. Este foarte bun și răcoritor. Ce mai beau? Fac și cafea cold brew, care iese foarte aromată și bună”, a scris pe contul de Facebook medicul.

„Nu uitați să vă hidratați. Da, avem un centru al setei în creier, dar hai să nu ne bazăm doar pe el. E bine să bem 2-3 litri de apă pe zi (sau băuturi cât mai simple, făra zahăr adăugat), pentru sănătate”, a precizat Vasi Rădulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel