EXCLUSIV  Ce s-a întâmplat la Sanador de când cu pandemia. PROTOCOL special dacă te operezi

Numeroase operații nu au fost efectuate în timpul pandemiei COVID-19, multe persoane alegând să amâne intervențiile. Dr Bogdan Marțian, șeful Clinicii de chirurgie generală de la Spitalul Clinic Sanador, a vorbit despre această situație, făcând totodată precizări importante și despre deciziile luate la Sanador. 

„Pentru unele persoane, decizia de a amâna poate fi bună, dacă e vorba de boli al căror tratament poate fi amânat. Poate alții, poate să fie foarte periculoasă. S-a și întâmplat în lume, nu vorbesc despre România. În multe state avansate au încercat să amâne tratamentele pentru cancer și, peste câteva luni, s-au trezit cu pacienți cu forme avansate de boală. Când au hotărât că e mai bine să amâne, erau operabili și vindecabili.

Sunt o mulțime de studii acum. Dacă la început sisteme de sănătate din SUA sau Europa recomandau să fie amânate operațiile planificate și să se ocupe doar de urgențe, acum recunosc că au greșit”, a spus Dr Bogdan Marțian, în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical.

Sanador

„Sanador a introdus protocoale de practică, interne (n.r. în contextul pandemiei). Pe scurt, nu internăm pentru chirurgie programată, în afara urgențelor, decât pacienți care sunt testați înainte. Personalul se testează periodic. Există mai multe tipuri de urgențe. Urgență imediată: a ajuns în pragul spitalului și nu poate aștepta să fie trimis la un alt spital pentru că pe drum ar muri. Nu ni s-a întâmplat, dar și pentru acest caz există o procedură. Într-o asemenea situație, pacientul este dus în locul operator cu tot personalul echipat complet și se face operația. După, pacientul este dus într-o zonă izolată din terapie intensivă și se așteaptă rezultatul testului. Presupunând că e pozitiv, dezinfectăm tot în jurul lui. Nu am avut astfel de cazuri”, a explicat specialistul. 

VEZI ȘI: ROBOTUL care face minuni la Sanador. Ce nu poate realiza mâna omului, pentru el... o nimica toată / video

Dr Bogdan Marțian a vorbit, în cadrul interviului, despre chirurgia robotică, ce presupune deschiderea unui astfel de centru de chirurgie robotică, dar și în ce specialități medicale se pot face intervenții robotice la Sanador. Emisiunea a fost transmisă simultan pe paginile de Facebook și canalele de YouTube ale DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV. Ea va putea fi urmărită și în linkul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel