Cazul Nicolescu provoacă o avalanșă de acuzații de politizare a Justiției. Judecătoarea Mihaela Neacșa, preferata Puterii

dna arges
dna arges

Social democrații o acuză pe judecătoarea Mihaela Neacșu, cea care instrumentează cazul lui Constantin Nicolescu, că ar răspunde la comenzi politice, așa cum a făcut-o și în cazul primarului Craiovei, Antonie Solo­mon, al lui  Dumitru Penescu şi al fostului şef al Gărzii Financiare Argeş, Aurel Stoian. Conform acestora, un exemplu concludent este cel al lui Antonie Solomon, care acum este în libertate. Acest lucru a dat naștere ideii că procesele comandate politic sunt planificate pentru a se judeca în ziua în care judecătorii care răspund politic sunt de serviciu, cum este și cazul judecătoarei Neacșa. De altfel, acuzațiile merg mai departe și se susține că judecătoarea Miahela Neacșa ar fi fost procuror DNA, ceea ce CSM a ținut să infirme.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), speriat de imaginea pe care o lasă scandalul iscat asupra Justiției, a ținut să facă câteva precizări privind evoluţia profesională Ioanei-Mihaela Neacşa, aşa cum aceasta rezultă din evidenţele oficiale ale Consiliului. Astfel, ar fi fost, începând cu 1999, auditor la Institutul Naţional al Magistraturii, după care judecător stagiar la Judecătoria Constanţa,  judecător inamovibil la Judecătoria Medgidia, jud. Constanţa și promovată apoi şi transferată la Tribunalul Argeş.

Cu toate acestea, acuzațiile conform cărora Mihaela Neacșa ar fi făcut parte din echipa lui Daniel Morar continuă să curgă, așa cum s-a întâmplat și în cazul completului de judecători din cazul Adrian Năstase, din care făcea parte fosta consilieră a lui Daniel Morar, Ioana Bogdan.

Procurorii DNA Piteşti l-au acuzat pe Constantin Nicolescu de comiterea a cinci infracţiuni: folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată; fals intelectual şi uz de fals, în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Euro­pe­ne anterior menţionată; luare de mită în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

Citește și:

Adrian Năstase a recuzat-o din completul ÎCCJ pe fosta consilieră a procurorului care l-a trimis în judecată. Cererea este respinsă

Social-democrații se mobilizează în sprijinul lui Nicolescu

Victor Ponta îndeamnă cetăţenii să protesteze în faţa sediilor PDL din întreaga ţară

Boc acuză PSD că vrea să pună presiune politică pe procurori, în cazul lui Nicolescu

Social-democrații s-au reunit de urgență la Pitești după arestarea lui Nicolescu

Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a suferit un atac de cord când aştepta să fie dus în arest

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel