Caz Sorina. Judecătorii decid dacă fetița poate pleca în SUA

Sorina-și-procuroarea-Maria-Pițurcă
Sorina-și-procuroarea-Maria-Pițurcă

Judecătoria Slatina va decide astăzi, 18 iulie, dacă Sorina, fetița din Baia de Aramă, poate părăsi țara împreună cu familia de români stabiliți în Statele Unite ale Americii. 

Judecătoria ar fi trebuit să ia o decizie pe data de 15 iulie, însă judecătorii au amânat speța din cauza unei taxe de timbru neachitate.

Vezi și Cazul Sorina. Ordonanța președințială: Motivele invocate de Licu

Amintim faptul că vicepreședintele Judecătoriei Slatina, Petronela Stamatoiu, a transmis, că instanța a primit dosarul de la Tribunalul Olt și a fixat termen în data de 15 iulie, dar decizia s-a amânat pentru astăzi. Dosarul în care procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a solicitat ordonanţă preşedinţială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina va fi judecat de magistraţii Judecătoriei Slatina.

Tribunalul Olt și-a declinat competența de soluționare a cauzei privind interdicția de a părăsi țara, în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă adoptată de o familie de români stabiliți în SUA, în favoarea Judecătoriei Slatina.

De asemenea, într-un alt dosar, magistrații de la Curtea de Apel Craiova au luat o decizie definitivă în dosarul ”Sorina”, fetița adoptată din Baia de Aramă. Astfel că au respins cererea formulată de procurorul general al României cu privire la revizuirea adopției internaționale ceea ce înseamnă că soții Săcărin rămân părinții adoptivi ai Sorinei.

Vezi și Maria Pițurcă, decizie CSM. FACIAS: Rușinos și scandalos. O țară întreagă a văzut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel