Caz DRAMATIC copii medic Smicală. Maria Grapini, solicitare de URGENȚĂ adresată comisarului european pe Justiție

Europarlamentar Maria Grapini
Europarlamentar Maria Grapini

Europarlamentarul Maria Grapini a făcut un nou demers în lupta pentru drepturile Cameliei Smicală, medic român stabilit în Finlanda, căreia, de trei ani, i s-au luat cei doi copii minori, Maria și Mihai, fiind despărțiți și trimiși în două centre diferite.

'Europarlamentarul Maria Grapini a reluat lupta pentru drepturile Cameliei Smicală, medic român stabilit în Finlanda, căreia, de trei ani, i s-au luat cei doi copii minori, Maria și Mihai, fiind despărțiți și trimiși în două centre diferite. În tot acest răstimp, Maria și Mihai au cerut, inclusiv prin scrisori oficiale, autorităților finlandeze să fie lăsați acasă, împreună cu mama lor. De o lună, cei doi copii au fugit din centrele în care se aflau. Nu există nicio informație actuală despre starea lor sau locațiile în care se află.

Maria Grapini i-a scris astăzi, 11 ianuarie, comisarului european pe Justiție, Didier Reynders, solicitând sprijin direct și implicare imediată în salvarea Mariei și a lui Mihai, precum și soluții juridice pentru rezolvarea acestui caz incredibil care a zguduit comunitatea internațională.

Camelia Smicală este în continuare victima unor abuzuri din partea statului finlandez, deoarece se luptă pentru a-și recupera copiii, care au fost luați în mod abuziv de lângă mama lor, nerespectându-se principiul interesului superior al minorilor, statele fiind obligate să ia măsuri pozitive pentru respectarea drepturilor acestora. Legea finlandeză prevede că autoritățile pot lua minorii din familie doar dacă există un pericol de violență asupra acestora, situație care nu a existat niciodată în această familie.”, i-a scris Maria Grapini comisarului pe Justiție.

Europarlamentarul detaliază întregul caz și cere ajutor imediat pentru medicul român, Camelia Smicală. Mai mult, Maria Grapini atrage atenția asupra unui aspect extrem de sensibil: siguranța minorilor, în acest moment total inexistentă.

„Cine va răspunde dacă minorilor li se va întâmpla ceva, dacă recurg la gesturi de suicid? Mama solicită de trei ani înapoierea copiilor pentru reîntregirea familiei, însă este refuzată fără motive întemeiate. Vă rog să interveniți în acest caz, în vederea evitării încălcării drepturilor copiilor doamnei doctor Camelia Smicală!”, conchide europarlamentarul Maria Grapini, în scrisoarea transmisă comisarului european pe Justiție, Didier Reynders.', potrivit unui comunicat de presă.

VEZI ȘI Protest la Cluj-Napoca chiar de 1 Decembrie 2019. Este strigător la cer! Preot: Ce lege din lume permite așa ceva?! / FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel