Câți români știu să se protejeze în cazul unei catastrofe

Foto cu caracter ilustrativ. ARHIVĂ. Foto: ISU Covasna
Foto cu caracter ilustrativ. ARHIVĂ. Foto: ISU Covasna

Cu toate că România este țara cu cea mai ridicată rată de proprietari de imobile din Europa, locuințele românilor sunt printre cele mai puțin protejate.

67% dintre respondenții celui mai recent sondaj de opinie realizat la solicitarea UNSAR de către IRES declară că știu ce ar trebui să facă pentru a se proteja în cazul unei catastrofe, scrie Mediafax. 

Totodată, deși 55% dintre aceștia știu de existența unor kituri de prim ajutor pentru cazuri de catastrofă (care conțin alimente, apă, medicamente, fluier, lanternă etc.), doar 32% dintre aceștia le și dețin.

Intenționează să își protejeze casele

Același sondaj relevă și că 35% dintre români intenționează ca anul viitor să își protejeze casele, încheind ambele polițe de asigurare a locuințelor – atât cea obligatorie, cât și cea facultativă, cu 4 puncte procentuale mai mult față de 2019.

Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România anunță că vine în sprijinul consumatorilor cu o nouă campanie de informare, care abordează tematica superstițiilor legate de locuințele românilor, campania fiind lansată chiar marți, 13.

„Suntem țara cu cea mai ridicată rată de proprietari de imobile din Europa. Totuși, locuințele noastre sunt printre cele mai puțin protejate. Dacă tot muncim o viață pentru o casă, ar fi important să ne asigurăm că visul acesta nu se poate nărui într-o secundă. În plus, ar trebui să ne aducem aminte de câte ori în viețile noastre‚ paza bună a trecut primejdia rea”, spune sociologul Gelu Duminică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel