EXCLUSIV  Cât vin poți să bei ”ca să fie sănătate curată”

Foto Pexels
Foto Pexels

Cât vin poți să bei „ca să fie sănătate curată”?

„Ne-a spus nouă cineva vreodată nu mai mânca, mâncarea e otravă?! Cum să fie mâncarea otravă, doar e bună, nu?! Da, dar și băutura e bună, și țigarea e bună. Nu vreau să fiu rău, dar sunt rău și merg până la absurd, cum am mers și în alte dăți. (...) Mâncarea este la fel de toxică precum băutura! Pe noi cine ne pune să mâncăm?! Pe noi, cu mine în frunte! Și ce spune bețivul: E bună, domnule, băutura. Și are dreptate. Cu toții știm că băutura e bună. Eu spun că un pahar de vin este sănătate curată. Cine te pune să-l bei pe al doilea?! Al doilea devine toxic!”, a zis, la DCNewsTV, Doru Negru, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în cadrul Sanador.

„Noi oamenii am întors mașina lumii cu susul în jos. În loc să mâncăm ca să trăim, am început să trăim ca să mâncăm”, a mai spus medicul. 

Greșeală mare a părinților cu ”PAPĂ TOT”. Medicul Doru Negru: Boala tuturor se numește intoxicație cronică voluntară cu mâncare

Întrebat dacă diabetul este inamicul numărul 1 pentru societatea modernă, doctorul Doru Negru a spus: „Diabetul este moțul. Nu numai diabetul, e vorba despre obezitate. De ce nu pomenim? E vorba despre hipertensiune. De ce nu pomenim? (...) Boala noastră se numește intoxicație cronică voluntară cu mâncare la un sedentar. Când ne-a făcut bunul Dumnezeu, am fost făcuți să fim animale, nu plante. Starea normală a animalelor e foamea. Anormală e sațietatea. Noi, de când ne-am născut, trăim în anormalitate. Habar nu avem ce e ăla normalul: foame! Gândiți-vă că foame înseamnă să mănânci din tomberon, nu pofte ce avem noi! Nu suntem noi de vină, ci societatea, începând cu părinții, de la acel papă tot să te faci mare, copilul cuminte papă tot și alte prostioare care ne sunt băgate în cap din copilărie.”

„În loc să învățăm noi de la copil ce e normal și firesc... Ce vrea copilul la trei ani? Să alerge! Ce nu vrea copilul să considere o pedeapsă? Să stea în fund pe scaun la masă. Noi cu papă tot să te faci mare, pune mâna și mănâncă, e rușine să lași ultima bucată, ia o bucată și pentru mine, una și pentru cățel și alte prostii... Păi, când a crescut copilul mare și a învățat că e bine să stai pe scaun și să mănânci, vine un nesuferit ca mine și spune: Știi, tot sistemul de valori e greșit! Trebuie să alergi! S-a băgat prostia în cap cu papă tot. Și acum e greu să te resetezi”, a spus medicul Doru Negru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel