Eurovision 2023: SUEDIA a câștigat marea finală (Video). Loreen ridică pentru a doua oară trofeul Eurovision deasupra capului

EUROVISION 2023 / AGERPRES
EUROVISION 2023 / AGERPRES

Sâmbătă seara a avut loc marea finală Eurovision 2023. Din păcate, România nu a fost prezentă.

Artista Loreen a câștigat Eurovision 2023. Suedia a reușit să acumuleze 583 de puncte. Suedia a fost urmată de Finlanda, Israel, Italia, Norvegia și Ucraina.

Pentru Loreen e a doua oară când câștigă Eurovisionul, o perfromanță cu adevărat remarcabilă. Aceasta a mai câștigat competiția și în 2012.

Melodia cu care aceasta a câștigat Eurovision 2023 este Tattoo:

----

Câștigătorii de anul trecut, Kalush Orchestra (Ucraina), deschid seara, alături de mai mulți foști concurenți.

Mulți cred că zarurile au fost aruncate, iar bătălia se dă doar între doi concurenți foarte buni, dar și foarte diferiți. Presa internațională scrie că Suedia sau Finlanda va da câștigătorul Eurovision 2023.

Loreen este, din start, marea favorită în cadrul Eurovision 2023: ea, care este o vedetă internațională după ce a făcut toată lumea să danseze cu Euphoria în 2012 câștigând Eurovision, lucrează de ani de zile pentru a fi, din nou, prima. În ciuda faptului că în urmă cu ceva timp, cu piesa Statements, era pe cale să revină la concursul internațional, tocmai acum a reușit să-i cucerească pe suedezii cu Tattoo, devenind reprezentanta lor.

Dacă va câştiga şi 2023, Loreen va deveni doar cel de-al doilea artist care se impune de două ori în concursul Eurovision, după irlandezul Johnny Logan.

Prestația ei este extraordinară. Aspectul artistei este spectaculos, vocea sună perfect și carisma este la superlativ. Toate acestea o fac pe Loreen să fie peste restul concurenților. 

Loreen are un contracandidat puternic: Finlanda va fi reprezentată de o piesă frenetică a rapperului Kaarija, intitulată „Cha Cha Cha"

Dar Loreen are un contracandidat dur: Kaarija, reprezentantul Finlandei. A câștigat preselecția în țara sa și a reușit, încetul cu încetul, să aibă, la degetul mic, întregul public european.

„Cha Cha Cha” din Finlanda va lua multe voturi

Kaarija are o personalitate copleșitoare, interviurile sale sunt întotdeauna super distractive, îmbrăcămintea este ieșită din tipare, iar „Cha Cha Cha”, cântecul său, este un imn pentru diversitate și bucurie. Câștigă sau nu, noi am câștigat un nou imn atemporal al Eurovision, mai scrie presa internațională.

Rămâne de văzut cine va câștiga, dar un lucru este cert: dacă ne uităm la performanțele lor în semifinale, Kaarija are mai multe vizionări decât Loreen pe YouTube.

România nu este în finala Eurovision 2023

Theodor Andrei a cântat, joi, pe scena Eurovision 2023 de la Liverpool. Reprezentantul României nu s-a calificat pentru marea finală a concursului. Republica Moldova se află în marea finală:

VEZI ȘI: Herjeu: Ați căzut pe spate la cum un copil recită absolut inadecvat o poezie despre tras în țepe, dar aveți de comentat despre Theodor Andrei! Lăsați-l în pace! - https://www.dcnews.ro/herjeu-ati-cazut-pe-spate-la-cum-un-copil-recita-absolut-inadecvat-o-poezie-despre-tras-in-tepe-dar-aveti-de-comentat-despre-theodor-andrei-lasati-l-in-pace_916022.html

Ordinea intrării în concurs la Eurovision 2023

Austria, Portugalia, Elveţia, Polonia, Serbia, Franţa, Cipru, Spania, Suedia, Albania, Italia, Estonia, Finlanda, Cehia, Australia, Belgia, Armenia, Moldova, Ucraina, Norvegia, Germania, Lituania, Israel, Slovenia, Croaţia şi Marea Britanie. În această ordine, țările vor intra în concurs.

În marea finală, juriile din toate cele 37 de ţări intrate în concurs alocă puncte 1 - 8, 10 şi 12, excluzând propria ţară.

Publicul votează din fiecare ţară, pe baza live-ului din finală, şi voturile sunt folosite pentru a aloca aceeaşi scară de puncte.

Gazdele marii finale vor fi Graham Norton - comentatorul obişnuit al Eurovision din Marea Britanie, Alesha Dixon - o personalitate britanică de televiziune şi cântăreaţă, Julia Sanina de la trupa rock ucraineană The Hardkiss şi Hanna Waddingham - vedetă a teatrului muzical şi a televiziunii.

Cea de a 67-a ediţie a Eurovision Song Contest este organizată de Marea Britanie în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări.

Despre Eurovision:

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) are loc în Marea Britanie care organizează concursul în numele Ucrainei din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări.

Semifinala a doua şi Finala, care se vor desfăşura la M&S Bank Arena sub sloganul „United by Music”, sunt transmise în direct şi în exclusivitate în zilele de 11 şi 13 mai, de la ora 22.00 pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională organizată de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

ESC se realizează în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume şi este transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

VEZI ȘI: Adevărul meu despre Rareș Prisacariu, câștigătorul Românii au talent 2023. Cine l-a făcut om mare, cu 120.000 euro - https://www.dcnews.ro/adevarul-meu-despre-rares-prisacariu-castigatorul-romanii-au-talent-2023-stralucesti-micuta-stea-scoala-asta-e-prea-grea-ni-s-a-luat-la-toti-de-ea-e-mai-bine-in-spania_916031.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel