Efectele negative ale epilării definitive. Ce trebuie să avem în vedere

Pixabay
Pixabay

Epilarea definitivă a devenit în ultimii ani un procedeu de îndepărtare a părului din ce în ce mai solicitat.

Odată cu prețurile accesibile și popularizarea aparatelor cu lumină intens pulsată (IPL) sau (LASER) au fost observate și efectele adverse nedorite ale tratamentului, conform informațiilor oferite de Sfatul Medicului. În general, acestea au apărut în rândul persoanelor care nu au apelat la un medic specialist dermatolog. Cele mai comune reacții sunt arsurile, infecțiile, roșeața sau pigmentarea. În timpul tratamentului este obligatoriu ca ochii să fie protejați, deoarece lumina laser sau IPL poate leza vederea. 

Cu cât tenul unei persoane are o culoare mai închisă, cu atât este mai predispus la arsuri. Aceste leziuni au nevoie de pansamente speciale, grase, antibiotice și supravegherea unui medic. Procedura mai are potențialul de a reactiva virusul herpes simplex, care dă rănile de pe față și senzația de usturime. Studiile din domeniu susțin că procedura nu are legătură cu apariția cancerului de piele.

Femeile însărcinate nu se pot epila definitiv și nici persoanele care au suferit arsuri solare. De asemenea, din cauza pigmentului foarte deschis al părului, persoanele blonde sau roșcate nu pot apela la procedură. Aparatul nu sesizează decât părul închis la culoare. Nici cei cu diabet zaharat și insulino-dependenți nu au undă verde, întrucât aceștia sunt predispuși la infecții. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel