Adio, cearcăne! Metoda Ochelarilor, truc de înfrumuseţare viral pe TikTok

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Chiar dacă unele trucuri de înfrumuseţare de pe Instagram şi TikTok par ciudate la prima vedere, unele chiar pot avea rezultatele dorite. Este şi cazul unei tehnici de mascare a cearcănelor cu doar câteva mişcări.

Dacă vrei să testezi cel mai recent truc de pe TikTok de aplicare a corectorului, trebuie doar să urmezi câţiva paşi simpli. În loc să utilizezi metoda tradiţională de aplicare prin punctare în zona de sub ochi pentru a acoperi cearcănele, desenează o pereche de ochelari pe faţă cu un corector lichid.

1. Totul începe cu desenarea unui cerc în jurul ochiului drept, din colţul interior de lângă nas.

2. Aplici corectorul mergând în sus, apoi cobori pe cealaltă parte pentru a aduce corectorul în zona de sub ochi.

3. Închizi cercul înainte de a repeta mişcarea la ochiul stâng.

4. După ce ai făcut acest lucru, foloseşti corectorul pentru a trage o linie de la colţul exterior al ochiului în sus spre linia părului, atât pe partea dreaptă cât şi pe partea stângă a feţei.

5. La final, trasezi o altă linie între cercul din stânga şi cercul din dreapta peste podul nasului.

Dacă acum pare porţi o pereche de ochelari, înseamnă că ai procedat corect. Tot ce trebuie să mai faci este să întinzi produsul cu mişcări circulare pentru a ascunde complet cearcănele.

Iată şi exemplificarea "metodei ochelarilor":

 

@serenalakkiss Glasses concealer trend???? What do we think of this one?! #concealerhack ♬ original sound - tarte cosmetics

Considerate o problemă care se acutizează după 30 de ani, cearcănele pot dispărea dacă descoperi cauza care le formează și dacă iei cele mai potrivite măsuri pentru a lupta împotriva lor. Garbo a adunat în rândurile de mai jos câteva astfel de trucuri, ce asociază ultimele descoperiri științifice cu leacuri din bătrâni care și-au demonstrat eficienţa în timp. Cearcănele pot fi provocate de moștenirea genetică, dar și de efectul de subțiere a pielii care are loc odată cu înaintarea în vârstă. Bineînțeles, ele pot reprezenta și semne ale nesomnului sau al unei odihne de proastă calitate, în urma căreia capilarele se umflă și vor produce cearcăne și pungi.  Dacă, dimpotrivă, cearcănele au la bază o cauză medicală, nu ezita să discuți cu un specialist și că iei cele mai bune măsuri pentru a o trata. În toate cazurile, remediile de mai jos vor funcționa mai bine decât te așteptai!

Masajul ocular

Masajul va avea drept efect stimularea circulației sângelui în zona ochilor, ceea ce te poate scăpa de cearcăne mai repede decât ai fi crezut. Cum îl realizezi? Execută mișcări de tapotare foarte ușoare, începând din colțul intern al ochilor și urcând deasupra sprâncenelor. Reia-le de câteva ori și apoi repetă-le și în sensul opus. Poți efectua masajul dimineața și seara, cu o cremă de ochi, pentru cele mai bune rezultate.

Hidratarea

O cremă de ochi trebuie să fie nelipsită din arsenalul oricărei femei, nu numai al celei care se plânge de cearcăne. Sfatul nostru este să mizezi pe formule bogate în acid hialuronic, care hidratează pielea în profunzime, o iluminează și stimulează de asemenea producția de colagen. Și cafeina e recunoscută pentru proprietățile de stimulare a circulației și pentru drenaj, ceea ce poate rezolva una dintre cele mai comune cauze ale apariției cearcănelor.

Dormi pe spate sau pe o pernă mai înaltă!

Ambele metode îmbunătățesc circulația sângelui din zona cearcănelor, așa că merită să fie aplicate.

Profită pe vitamina A

Acest nutrient esențial pentru sănătatea ochilor poate fi cauza pentru care te confrunți nonstop cu cearcăne. Consumă alimente bogate în mod natural în vitamina A, precum ouăle, ardeii, spanacul, morcovii, caisele, roșiile, sau, dacă ai de combătut un deficit mai mare, ia suplimente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel