Cum să îndepărtezi cuticulele inflamate și să ai mâinile moi și frumoase: cu aceste 2 uleiuri rezultatul va fi excepțional

Cum să îndepărtezi cuticulele inflamate și să ai mâinile moi și frumoase. Cu aceste 2 uleiuri rezultatul va fi excepțional. Sursa - pixabay.com
Cum să îndepărtezi cuticulele inflamate și să ai mâinile moi și frumoase. Cu aceste 2 uleiuri rezultatul va fi excepțional. Sursa - pixabay.com

De câte ori vi s-a întâmplat să vă rupeți pielea de lângă unghii sau chiar să vă roadeți unghiile atunci când erați agitați sau în timpul unei situații incomode și jenante?

Pentru unele persoane acesta este un obicei urât și deranjant. Un astfel de comportament este  dăunător pentru mâini, dar și pentru sănătate din cel puțin 3 motive.

În primul rând, atunci când rupeți cuticulele și unghiile cu dinții, arătați ca niște persoane anxioase, nesigure și agitate și, cu siguranță, nu veți ace o impresie bună.

În al doilea rând, cu acest gest, riscați să transferați germenii și bacteriile de sub unghii direct în cavitatea bucală.

Și la final, veți avea unghiile deteriorate, inflamate și inestetice. Pe scurt, aceste motive ar trebui să fie suficiente ca să renunțați să vă roadeți unghiile și rupe cuticulele.

Părul tău va crește cu viteza luminii dacă știi metoda femeilor japoneze

Pentru a îndepărta cuticulele inflamate, există însă 2 produse foarte eficiente și ieftine. De aceea ar trebui să le aveți mereu acasă. 

Primul remediu pe care ar trebui să-l încercați pentru a vindeca mâinile și unghiile este untul de shea. Acesta este un produs renumit, care se obține dintr-o plantă care crește în Africa.

Untul de sheia este utilizat pe scară largă în industria cosmetică, datorită proprietăților sale. Este un ajutor excelent pentru piele, deoarece combate apariția semnelor de îmbătrânire. În plus, hidratează profund și intens pielea.

Acțiunea untului de shea este eficientă și asupra cuticulelor. Întindeți untul pe cuticule, masând până la absorbția completă a produsului. 

Cum să faci o mască pentru păr cu ulei de măsline: simplu și eficient

Și uleiul de jojoba este un adevărat ajutor pentru frumusețea mâinilor. Ca alternativă la untul de shea puteți folosi ulei de jojoba. Acest ulei este folosit pentru tratamentul părului fragil și a vârfurilor despicate. 

Dar, datorită beneficiilor sale, uleiul de jojoba poate fi folosit și pentru unghii și cuticule. Acest ulei se absoarbe ușor și, pe lângă faptul că este un produs perfect pentru îndepărtarea cuticulelor, ar putea să vă îngrijească și unghiile.

Vezi și:

Cel mai prețios ingredient din bucătărie: poate fi folosit în diferite rețete, dar și pentru îngrijirea personală

Știați că există un ingredient prețios care poate fi folosit în bucătărie în multe rețete, dar și pentru îngrijirea personală? 

Vorbim despre fulgi de ovăz, un produs 100% natural, deosebit de versatil. Știm că produsele naturale pot fi alternative valabile la cele chimice și industriale.  Acestea nu doar că limitează impactul asupra atmosferei, poluează mai puțin, dar sunt mai puțin agresive cu pielea și organismul nostru.

Unele produse naturiste sunt folosite în rețetele de bucate, altele - pentru a face curat în casă sau pentru a avea grija de sănătatea și bunăstarea noastră. În plus, ne ajută să economisim bani.

Cultivă ciuperci pleurotus acasă: cum să obții o recoltă bogată chiar în bucătărie

Printre ingredientele care fac parte din această categorie regăsim fulgii de ovăz. Făina de ovăz este un ingredient special, capabilă să răspundă la multe nevoi. De exemplu, din ea se pot face deserturi foarte gustoase, supe și produse de patiserie.

Pe lângă faptul că sunt un mic dejun sănătos și hrănitor, fulgii de ovăz au o funcționalitate foarte largă. Vorbim despre un produs versatil care poate fi folosit în multe alte scopuri.

Trei ingrediente care strică orice salată și o transformă într-o adevărată bombă calorică

Să vedem câteva dintre ele. În primul rând, trebuie să știți că puteți face săpun din fulgi de ovăz. Luați niște săpunuri neutre și dați-le prin răzătoare. Puneți fulgii de săpun într-o cratiță cu apă. Adăugați fulgii de ovăz și fierbeți compoziția. Amestecați bine și turnați totul în forme. După o zi, săpunul poate fi folosit.

Patru plante frumoase pe care trebuie să le ai în casă: sunt ușor de îngrijit chiar și iarna

Ce ziceți de o mască pentru ten? Făina de ovăz este excelentă împotriva pielii uscate. Pentru a face un produs care ne poate veni în ajutor, folosiți două linguri de fulgi de ovăz și două linguri de apă de trandafiri. Amestecați energic până când soluția devine omogenă și poate fi întinsă pe față.   Lăsați să acționeze câteva minute, apoi clătiți. Rezultatul este grozav.

În sfârșit, puteți crea un alt produs valabil pentru îngrijirea corpului. Vorbim despre un exfoliant, un adevărat scrub pe bază de făină de ovăz. Luați trei linguri de fulgi de ovăz, o lingură de ulei de măsline și una de sare de mare. Amestecați și întindeți scrubul pe corp, masând ușor. Astfel veți îndepărta pielea moartă cât ai clipi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel