Cea mai bună mască naturală pentru un păr uscat și casant: o poți face acasă din 4 produse

Cea mai bună mască naturală pentru un păr uscat și casant, o poți face acasă din 4 produse. Sursa - Pexels
Cea mai bună mască naturală pentru un păr uscat și casant, o poți face acasă din 4 produse. Sursa - Pexels

Firele de păr au un ciclu de viață, care începe cu nașterea și se termină cu moartea. Asta înseamnă că, mai devreme sau mai târziu, părul va cădea, din mai multe motive.

Părul cade din cauze fiziologice, în timp ce în unele cazuri - din cauza schimbărilor climatice. Din acest motiv, în anumite perioade ale anului, observați că vă cad mai multe fire de păr. 

O alta problemă frecventă cu care se confruntă doamnele și domnișoarele este părul uscat și casant. Vorbim despre un fenomen întâlnit la persoanele cu părul lung.

De asemenea, se poate întâmpla să observați că firele de păr au vârfurile despicate. Acestea sunt consecințele folosirii unor produse prea agresive, a plăcii de întins părul, a uscătoarelor de păr sau a tratamentelor greșite.

Toamna aceasta se poartă bretonul-cortină! Cu ce alte tunsori nu dai greş

Din fericire, există o soluție naturală și ieftină pentru a rezolva această problemă. Pentru a  revigora părul și pentru a-l face moale, trebuie să folosiți o mască hrănitoare. O puteți prepara acasă, din  4 ingrediente simple și naturale, care costa foarte puțin.

Într-un bol amestecați 5 linguri de iaurt alb natural, 2 linguri de ulei de măsline și 2 linguri de miere. Adăugați și câteva picături de ulei esenția de rozmarin, care are capacitatea de a reduce căderea părului. Toate celelalte ingrediente hrănesc părul, făcându-l mai moale.

Întindeți masca pe lungimea părului și țineți-o aproximativ 15 minute. La final, spălați-vă părul cu șamponul vostru, apoi clătiți bine.

Părul tău va crește cu viteza luminii dacă știi metoda femeilor japoneze

Pe lângă tratarea părului cu măști naturale, va trebui să evitați câteva greșeli. În primul rând, este important să evaluați cu atenție calitatea produselor pe care le folosiți, evitând să le alegeți pe cele care costă mai puțin.

Folosiți întotdeauna un protector termic pentru păr. Produsul trebuie pulverizat pe păr, înainte de a folosi uscătorul sau placa de îndreptat. 

Ultimul sfat se referă la alegerea celei mai potrivite perii pentru păr. Pieptănarea părului cu o perie aspră poate rupe firele. Pe de altă parte, o perie din lemn, cu peri naturali, ar fi un produs excelent pentru a evita deteriorarea părului.

BONUS. Pune ceapă în șampon: vei uita de păr căzut, exces de sebum și mătreață. Trucul bunicilor care dă rezultate uimitoare  

 

Este esențial să ai grijă de părul tău, dar care necesită o atenție specială. Totuși, nu trebuie să folosești doar produse de pe piață, care au substanțe chimice. Există un mic truc care îți permite să obții un păr spectaculos.

Menținerea unui păr des, adesea, este foarte dificil, mai ales dacă locuiești într-o zonă poluată.  Dar, îți vin în ajutor remediile bunicilor. În acest sens, puteți recurge la utilizarea cepei în șampon.

Înlocuiți imediat șamponul cu acest ingredient și veți avea rezultate uimitoare: părul va fi mătăsos și lucios

Fiecare femeie își dorește un păr sănătos, lucios și voluminos. În trecut, părul lung și perfect îngrijit era un semn de fertilitate și farmec.

Un remediu care ne ajută să avem părul sănătos este ceapa. Dar cum să folosești cel mai bine ceapa pe păr?

Doar introduceți ceapa direct în sticla de șampon pe care o folosiți. Poate părea o idee absurdă, dar odată ce o vei folosi măcar o dată vei observa rezultatul surprinzător. Ceapa reușește să accelereze creșterea firelor de păr, combate căderea părului, excesul de sebum și mătreața.

Dar să vedem cum trebuie să procedăm: 

Tocăm ceapă și o punem în orice sticlă de șampon. Închidem sticla și o agităm bine. Lăsăm sticla pentru 15 minute într-un loc răcoros și uscat.

În acel moment, încercăm șamponul nostru alternativ, aplicând-l pe o zonă mică a corpului. Dacă nu apar alergii sau disconfort,  aplicăm șamponului pe păr, masând circular. La final, vom observa imediat diferența: părul nostru va fi mai strălucitor! Procedura poate fi repetată de mai multe ori pe  săptămână.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel