Răsfățați-vă părul cu o mască de cafea: îl colorează, elimină fragilitatea și stimulează creșterea

Răsfățați-vă părul cu o mască de cafea-  îl colorează, elimină fragilitatea și stimulează creșterea. Sursa - Pexels
Răsfățați-vă părul cu o mască de cafea- îl colorează, elimină fragilitatea și stimulează creșterea. Sursa - Pexels

Masca pentru păr cu cafea elimină fragilitatea părului, stimulează creșterea și colorează firele cărunte.  

Utilizarea cafelei în cosmetologie se explică prin compoziția naturală unică a boabelor măcinate. Cafeaua compensează deficiența unui număr de substanțe utile atât pentru piele, cât și păr.

Cafeaua conține vitamine din grupa B, precum și E, PP, oligoelemente, aminoacizi, uleiuri esențiale, cofeină și tanin în diferite proporții. În plus, cofeina stimulează foliculii de păr să crească. Substanța reduce într-o oarecare măsură concentrația hormonului masculin, care afectează negativ activitatea  foliculilor de păr.

Cel mai prețios ingredient din bucătărie: poate fi folosit în diferite rețete, dar și pentru îngrijirea personală

Dacă vei face regulat o mască  cu cafea pentru păr, veți observa în curând mai multe schimbări pozitive.

În primul rând, va fi accelerată creșterea părului, deoarece foliculii vor primi nutriție suplimentară. Buclele de păr vor deveni elastice, iar fragilitatea va fi eliminată.

Căderea părului va fi redusă. Nuanța șuvițelor de păr va fi naturală. Masca de cafea reduce mătreața, datorită proprietăților de scrub.

Cum se curăță ușor orice pieptene: trucuri de îngrijire a accesoriilor de păr, dezvăluite de hair-styliști

Aceasta masca nu este recomandata pentru persoanele blonde deoarece le va colora părul.

Iată cum se face masca de cafea: 1 lingură de cafea naturală se pune într-un pahar cu apă și se pune la fiert. Lăsați cafeaua să se răcească și filtrați. Separat se amestecă 1 lingură de cafea instant, amidon de porumb și cacao. Turnați cafeaua preparată anterior în amestecul uscat. Adăugați un  1 gălbenuș de ou și sucul de la o jumătate de lămâie. Amestecați.

Masca trebuie aplicată pe părul uscat și curat timp de  o lună. Masca poate fi ținută pe păr până la 3 ore, apoi clătiți bine. Este suficient să repeți o dată pe săptămână, iar rezultatul va fi minunat.

 

BONUS. Trucul chinezoaicelor pentru creșterea părului: trebuie să faci această mască o dată pe săptămână

 

Chinezoaicele apelează la un truc, datorită căruia părul crește mult mai repede și devine mai puternic. 

Această metodă a fost folosită, din cele mai vechi timpuri, de femeile din China. Vorbim despre apa de orez, pe care o folosesc în ​​loc de șampon și de balsam.

Orezul este cunoscut ca un produs extrem de sănătos, bogat în aminoacizi, minerale, antioxidanți, precum și vitaminele B și E.

Fă această mască o dată pe săptămână și părul tău va prinde viață: va deveni mai gros și mai strălucitor

Femeile care folosesc apă de orez, pentru a-și spăla părului, spun că podoaba lor capilară este mai sănătoasă. În plus, apa de orez stimulează creșterea părului.   

Se recomandă aplicarea apei de orez pe scalp, ca pe o mască. Lăsați să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătiți. Procedura se poate o dată pe săptămână, pentru a nu usca în exces părul.

 

BONUS. Pune ceapă în șampon: vei uita de păr căzut, exces de sebum și mătreață. Trucul bunicilor care dă rezultate uimitoare 

 

Este esențial să ai grijă de părul tău, dar care necesită o atenție specială. Totuși, nu trebuie să folosești doar produse de pe piață, care au substanțe chimice. Există un mic truc care îți permite să obții un păr spectaculos.

Menținerea unui păr des, adesea, este foarte dificil, mai ales dacă locuiești într-o zonă poluată.  Dar, îți vin în ajutor remediile bunicilor. În acest sens, puteți recurge la utilizarea cepei în șampon.

Înlocuiți imediat șamponul cu acest ingredient și veți avea rezultate uimitoare: părul va fi mătăsos și lucios

Fiecare femeie își dorește un păr sănătos, lucios și voluminos. În trecut, părul lung și perfect îngrijit era un semn de fertilitate și farmec.

Un remediu care ne ajută să avem părul sănătos este ceapa. Dar cum să folosești cel mai bine ceapa pe păr?

Doar introduceți ceapa direct în sticla de șampon pe care o folosiți. Poate părea o idee absurdă, dar odată ce o vei folosi măcar o dată vei observa rezultatul surprinzător. Ceapa reușește să accelereze creșterea firelor de păr, combate căderea părului, excesul de sebum și mătreața.

Dar să vedem cum trebuie să procedăm: 

Tocăm ceapă și o punem în orice sticlă de șampon. Închidem sticla și o agităm bine. Lăsăm sticla pentru 15 minute într-un loc răcoros și uscat.

În acel moment, încercăm șamponul nostru alternativ, aplicând-l pe o zonă mică a corpului. Dacă nu apar alergii sau disconfort,  aplicăm șamponului pe păr, masând circular. La final, vom observa imediat diferența: părul nostru va fi mai strălucitor! Procedura poate fi repetată de mai multe ori pe  săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel