Când e mai bine să facem sport? Dimineaţa sau seara? Un studiu vine cu răspunsul

Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Știai că beneficiile pe care le obții în urma exercițiilor fizice depind şi de momentul în care îți faci antrenamentele? Iată care este momentul perfect al zilei în care este bine să te antrenezi! 

Interesul pentru sport este din ce în ce mai mare, în special vara, când multe persoane își doresc să obțină silueta perfectă de plajă. Dacă și tu ai început să te antrenezi mai mult decât de obicei, ar fi cazul să ții cont și de momentul zilei în care o faci. Coordonatele studiului  Pentru a descoperi care este cel mai bun moment pentru antrenamentele fizice, cercetătorii au studiat 56 de bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 25 și 55 de ani, timp de 12 săptămâni, scrie cnet.com. În această perioadă, participanții au urmat o dietă strictă și s-au antrenat zilnic, timp de o oră, făcând exerciții de rezistență, întinderi și antrenamente de anduranță. Atât bărbații, cât și femeile au făcut aceleași exerciții, sub îndrumarea profesioniștilor în fitness. Participanții din grupul de dimineață s-au antrenat între orele 6:30 și 8:30, iar grupul de seară între orele 18:00 și 20:00. Cei de dimineață au consumat micul dejun după sesiunile de antrenament și ulterior au servit două mese principale, la interval de patru ore. Participanții de seară au avut de asemenea, mese regulate, ultima fiind cu două ore înainte de culcare. 

Ce s-a descoperit

Femeile care au făcut sport dimineață au slăbit mai repede decât cele care au făcut exerciții fizice seară. De asemenea, ele și-au îmbunătățit tensiunea arterială. Cele care s-au antrenat seara au avut o stare de spirit mai bună, precum și forță și rezistență în partea superioară a corpului. În ceea ce îi privește pe bărbați, cei care s-au antrenat seara au putut observa o îmbunătățire a tensiunii arteriale și a nivelului de stres. De asemenea, aceștia au slăbit mai mult în comparație cu grupul care s-a antrenat dimineața. Potrivit cercetătorilor, corpul și inima bărbaților sunt mai bine pregătite pentru exercițiile de seară, decât cele de dimineață, datorită factorilor metabolici. 

Avantajele mişcării dis-de-dimineaţă

Mai mult timp pentru cei dragi

Dacă de regulă eşti ocupat după-amiaza şi seara, poţi merge dimineaţa la alergat sau la sală, pentru o oră, între orele 6-8 a.m. Ajungând târziu acasă, probabil nu vei mai avea suficientă energie pentru activităţi sportive. Făcând sport la începutul zilei, seara vei avea mai mult timp pentru familie şi prieteni.

Ai aparatele libere

Sălile de fitness sunt arhipline începând cu orele 18-19, iar dimineaţa oamenii care lucrează se grăbesc să meargă la serviciu, şi nu la sală. Astfel, nu vei mai sta să aştepţi la anumite aparate.

Nu mai ai stresul hainelor de antrenament

După ce te-ai trezit, faci un duş şi te îmbraci în echipament sportiv, apoi pleci la sala de sport. Pe când dacă ai practica sport seara, ar trebui să cari după tine echipamentul sportiv şi să pierzi timp să pui pe tine hainele adecvate mişcării.

Ai poftă de mâncare

După ora de exerciţii fizice efectuate dimineaţa ţi se va face foame şi nu vei mai sări peste micul dejun, despre care se spune că este cea mai importantă masă a zilei. Sportul regulat te face să bei multă apă, ceea ce e un obicei sănătos.

Dormi mai bine

Faptul că te trezeşti devreme ajută ca seara să te culci la ore rezonabile. Specialiştii spun că cel mai bun somn este între orele 22.00 - 00.00. Dacă stai peste miezul nopţii nu te vei odihni suficient, iar lipsa de somn te face să mănânci mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel