Căderea părului la bărbați, asociată cu consumul unei băuturi populare - Studiu

Căderea părului la bărbați, asociată cu consumul unei băuturi populare / Foto: Pixabay, de Yurii Romanov
Căderea părului la bărbați, asociată cu consumul unei băuturi populare / Foto: Pixabay, de Yurii Romanov

Căderea părului la bărbați este asociată cu un anumit tip de băuturi, potrivit cercetătorilor.

Iubitori de băuturi carbogazoase, aveți grijă! Se pare că băuturile voastre preferate cu zahăr pot fi legate de căderea părului, scrie Futurism.

Un nou studiu de la Universitatea Tsinghua din Beijing a descoperit că există o legătură între băuturile dulci și căderea părului la bărbați. Se pare că băuturile răcoritoare, sucuri îndulcite artificial sau băuturile energizante sunt principalii vinovați. Pe scurt, este o veste deprimantă: toate lucrurile care au un gust cu adevărat grozav te pot face să-ți pierzi părul.

Studiul, recent publicat în jurnalul Nutrients, nu este primul despre efectele băuturilor dulci asupra sănătății. Medicii au bănuit de multă vreme că există o legătură între excesul de zahăr și căderea părului.

Cum a fost efectuat studiul

Cercetătorii de la Școala de Sănătate Publică Vanke din Tsinghua au chestionat în mod anonim 1028 de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani pe China continentală anul trecut, întrebându-i despre consumul de băuturi îndulcite, orice probleme de sănătate cu care se confruntă, fie că au fumat sau au băut și dacă au avut probleme cu căderea părul, precum și întrebări psihologice.

Rezultatele au fost izbitoare. Bărbații cu chelie au băut în medie 4.293 de mililitri pe săptămână, adică mai mult de două dintre acele sticle de Pepsi de doi litri pe care le puteți cumpăra de la magazinele alimentare, în timp ce respondenții fără probleme legate de căderea părului au consumat doar 2.513 mililitri.

Sunt necesare mai multe cercetări, dar oamenii de știință cred că una dintre cauzele principale ar putea fi tendința băuturilor dulci de a crește glicemia. Studiile asupra diabetului au arătat că nivelurile crescute ale zahărului din sânge par să fie asociate cu căderea părului, iar băuturile dulci sunt un factor de risc major pentru dezvoltarea sau agravarea diabetului, așa că studiul poate avea dreptate. Cu toate acestea, rezultatele acestei cercetări pot fi un motiv în plus să nu bei prea mult suc sau Red Bulls.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel