Brexit, lovitură pentru oamenii străzii

Om al strazii
Om al strazii

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea lovi chiar şi în oamenii străzii din regat. 

Mii de europeni fără adăpost din Regatul Unit riscă să aibă probleme şi mai mari după Brexit: ei ar putea fi închişi sau deportaţi, arată Fundaţia Thomson Reuters, organizaţia caritabilă a trustului media omonim. Data când britanicii se vor retrage din Uniunea Europeană nu e încă sigură, dar asociaţiile de caritate se tem că nicio amânare nu va fi suficientă pentru ca miile de homless să îşi pregătească actele şi să urmeze procedurile care le-ar putea permite să rămână legal în Regatul Unit. 

Un raport al firmei de consultanţă WPI Economics, comandat de asociaţiile naţionale de caritate pentru homeless, arată că persoanele fără adăpost cu cetăţenie europeană sunt un "grup cheie" care riscă să întâmpine noi dificultăţi. 

Nu se ştie când sau dacă Regatul Unit va mai ieşi din UE

Termenul de 29 martie pentru Brexit a trecut şi nu se ştie când sau dacă Regatul Unit va ieşi din UE. Europenii intraţi în ţară înainte de această dată trebuie să solicite statutul de rezident, pentru care e nevoie de formalităţi şi acte de identitate, iar avocaţii arată că mulţi homeless nu au aşa ceva. În lipsa documentelor, migranţii riscă să rămână în condiţii ilegale şi nu vor avea acces la servicii medicale, pensii şi alte ajutoare sociale. 

Raportul WPI arată că probabilitatea de a nu cunoaşte termenele-limită care se apropie, de a nu avea acces la internet sau de a se teme de contactul cu autorităţile este mai ridicată în cazul europenilor fără adăpost. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel